Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de febrer de 2014
1 comentari

Berlín 2014 · Competició: “Jack”, d’Edward Berger

Resident a Berlín i format cinematogràficament a Nova York, Edward Berger presenta a la competició del Festival de Berlín, Jack, un conte sobre el coratge i la responsabilitat, tot seguint el recorregut de dues canalles a la recerca de la seva mare pels carrers i places de la ciutat. Un relat que ens el descriuen com sensible i alhora lacònic, poètic i molt comprensiu amb el dolor i la solitud d’aquests nens. Alhora, la pel·lícula ofereix una certa panoràmica de Berlín: els seus bulevards i els seus supermercats, discoteques, bars i parcs, però també als afores tristos, allunyats del centre.

FOTO © Jens Harant Jack, d’Edward Berger


Jack (Jack)

Director: Edward Berger. Guió: Edward Berger i Nele Mueller-Stöfen. Producció: Port-Au-Prince Film & Kulturproduktion (Alemanya). Coproducció: Cine Plus Filmproduktion (Alemanya), Mixtvision Film (Alemanya), Neue Bioskop Film Produktion (Alemanya), Zero West Filmproduktion (Alemanya). Durada: 1h43.

Repartiment: Ivo Pietzcker (Jack), Georg Arms (Manuel), Luise Heyer (Sanna), Vincent Redetzki (Jonas), Jacob Matschenz (Philipp), Nele Mueller-Stöfen (Becki).

Sinopsi: Tot i que només té deu anys, en Jack s’ha de fer càrrec d’ell mateix i de son germà, en Manuel i això l’omple d’orgull. La seva mare, soltera, treballa de dia i sovint surt de nit. Del pare no se’n sap res. Un dia, en Manuel es crema amb aigua bullent quan s’està banyant  i la culpa recau sobre en Jack; de manera que els serveis socials l’agafen i el porten a una una llar, on s’enyora a més no poder. Aviat esdevé problemàtic i no tarda a fer cap a casa seva. En arribar-hi, es trobar novament que la mare tampoc no hi és. Amb en Manuel van per la ciutat, buscant-la. Dormen en parcs i en un aparcament subterrani, fugen de la policia i topen amb adults, alguns dels quals els ajuden, mentre que d’altres en són ben indiferents..

Vídeos: Vídeos al web del Festival de Berlín.

Vendes internacionals: Beta Cinema. Distribuïdores: pendent. Més informació: Facebook oficial | Imdb (ang) | MyMovies (it).

Altres festivals: pendent. Reconeixements: premis i nominacions.

Altres informacions: pendent.


FESTIVAL DE BERLÍN 2014 Competició:

Jack

(al/ang)


Director: Edward Berger (Wolfsburg, Alemanya, 1970). Graduat en direcció cinematogràfica a la Universitat de Nova York, el 1984. Agafà rodatge al món del cinema treballant a la productora Good Machine, amb cineastes com Ang Lee o Todd Haynes. Participà en la creació de la productora Hound Dog Films Inc. i treballà com a guionista i director independent. El 1998 debutà en el camp dels llargmetratges amb Gomez. Kopf oder Zahl, i, després d’un nou intent cinematogràfic, amb Frau2 sucht HappyEnd (2001), ha escrit i dirigit un gran nombre d’episodis de sèries televisives, fins que ha tornat al cinema amb Jack.


  1. Xavi Serra, enviat especial a Berlín pel diari Ara (08.02.2014):

    (..) traça en primera persona la desesperació de l’infant davant un adult incapaç, un camí recorregut abans pels Dardenne o per Nobody knows de Kore-eda, Fish tank d’Andrea Arnold i la recent Sister, als quals Jack, tot i la seva solidesa, no aporta cap novetat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!