Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

19 de gener de 2014
0 comentaris

McConaughey i Leto, els Millors, pels actors nord-americans

Coincidient plenament amb els Globus d’Or, també els SAG Awards (premis del gremi d’actors nord-americans) han guardonat Matthew McConaughey com a Millor Actor i Jared Leto com a Millor Secundari, pel film Dallas Buyers Club, de Jean-Marc Vallée.

En el capítol femení, Cate Blanchett, per Blue Jasmine, ha estat escollida Millor Actriu i Lupita Nyong’o, Millor Actriu en Paper Secundari, per 12 anys d’esclavitud, de Steve McQueen.

El premi al Millor Repartiment ha estat pel d’ American Hustle (American Hustle | La gran estafa americana | American Bluff | L’apparenza inganna), de David O. Russell, i el dels Millors Especialistes, pels de Lone Survivor, de Peter Berg.

Guanyadors i nominats: The 20 th Annual Scren Actors Guild Awards. Nominacions: Les nominacions dels actors nord-americans.

FOTO Jared Leto i Matthew McConaughey, a Dallas Buyers Club, de Jean-Marc Vallé


Aquest reconeixement gremial als actors de Dallas Buyers Club reforça encara més les possibilitats de guanyar l’Oscar a tots dos intèrprets; oimés perquè entre els “vençuts” hi hem de comptar Chiwetel Ejiofor i Bruce Dern, igualment nominats a l’estatueta de l’Acadèmia en la categoria d’Actors Principals. El gremi en qüestió no havia nominat Christian Bale  i, per altra banda, als Oscar no han quedat finalistes ni Tom Hanks ni Forest Whitaker, que sí eren nominats als SAG. Igualment, en l’apartat dels intèrprets de papers secundaris, Leto ha passat al davant de Michael Fassbender i Barkhad Abdi (també candidatds als Oscar) i de Daniel Brühl i James Gandolfini (no finalistes als Oscars).

McConaughey dóna vida a un lampista i ocasional genet de rodeos, avesat a tota mena d’excessos (fumar, beure, drogues, sexe casual…), ignorant, racista i homòfob, a qui, ran d’un accident laboral, detecten que és portador del virus de la SIDA i que li queda poc temps de vida. D’antuvi reaci a admetre que té una malaltia “d’afeminats”, s’hi repensa i es posa a bregar per aconseguir un medicament que li salvi, o si més no, li allargui la vida (som al 1985). Jared Leto, molt aprimat i transvestit, hi incorpora un individu amb qui topa en aquesta recerca. Dos personatges (un malalt i de SIDA) i un transvestit (que ha exigit la transformació física del seu intèrpret) amb predicament a Hollywood, servits per sengles intèrprets dels quals només se’n senten elogis ara mateix. Unes circumstàncies que, efectivament, es veu que fan deixar en segon pla el que podria ser el reconeixement a Bruce Dern pel conjunt de la seva carrera, tot guardonant-lo per Nebraska, d’Alexander Payne.

En l’apartat femení, cap sorpresa amb el guardó hiper-previsible a Cate Blanchett, per Blue Jasmine; però hem de constatar que el de Lupita Nyong’o com a Millor Actriu en Paper Secundari, per 12 anys d’esclavitud, ha estat a costa del reconeixement a Julia Roberts, per Agost, i del de Jennifer Lawrence, per American Hustle; que semblaven les seves rivals més directes, per bé que també hi tenia June Squibb, per Nebraska (en un rol tan breu i realment tan secundari com el de Nyong’o) i Oprah Winfrey, per The Butler. Com que als Oscar les candidates són pràcticament les mateixes (llevat de Winfrey, que ha estat “substituïda” per Sally Hawkins), les opcions de Lupita Nyong’o milloren (tot i que el Globus d’Or va anar per a Jennifer Lawrence…).

I és que el duel entre 12 anys d’esclavitud i American Hustle es manté ferm: el gremi d’actors, que tenia l’oportunitat de reconèixer el nivell interpretatiu global d’Agost o de The Butler, i fins el de Dallas Buyers Club o 12 anys d’esclavitud, s’ha decantat per premiar el repartiment d’ American Hustle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!