Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 de gener de 2014
0 comentaris

Tony Leung, Michel Gondry, Christoph Waltz… al Jurat de Berlín 2014 que presidirà James Schamus

El productor James Schamus presidirà el Jurat Internacional de la Berlinale 2014 (6-16 de febrer), del qual formaran part també Barbara Broccoli, Trine Dyrholm, Mitra Farahani, Greta Gerwig, Michel Gondry, Tony Leung i Christoph Waltz, segons que ha fet públic l’organització del certamen.

FOTO Tony Leung, membre del Jurat de la 64a Berlinale


Feia estrany que anessin passant els dies i Berlín no anunciés qui presidiria el Jurat i finalment ens ha sorprès donant a conèixer la composició sencera de l’equip, en què alguns noms molt coneguts destaquen es pot dir més que el del president. Malgrat la personalitat i la trajectòria que atresora, James Schamus és un productor, un home que es mou entre bambalines i no ocupa habitualment el primer pla de l’actualitat.

Schamus no tan sols és el productor de Brokeback Mountain, sinó d’un bon nombre de films d’Ang Lee, per a qui, a més, va escriure el guió de l’esplèndia La tempesta de gel i va ser co-guionista de Tigre ajupit, drac amagat i de Luxúria, perill. Professor a la Universitat de Colúmbia, el 1991 va fundar Good Machine (Nova York), que el 2002 donà peu a Focus Features, companyies centrades en un cinema entre el sistema hollywoodià i l’esperit independent. Durant més d’una dècada, Schamus va liderar Focus Features, produint i distribuint títols com Lluny del cel, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Lost in Translation, Milk, Dallas Buyers Club, Els nois estan bé… i fent que arribessin al mercat nord-americà títols com 8 dones, El pianista o Diaris de motocicleta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!