“La gran bellesa” triomfa als premis del cinema “europeu”

FOTO La gran bellesa, de Paolo Sorrentino

Els acadèmics europeus han acabat confirmant el que ja apuntaven a les nominacions i han decantat definitivament La vida d’Adèle. Fins i tot han deixat amb un guardó solitari (Millor Actriu —Veerle Baetens—) The Broken Circle Breakdown, del belga Felix van Groeningen, malgrat que era el film amb més candidatures. A l’hora de la veritat, han trobat que La gran bellesa, del napolità Paolo Sorrentino, era la gran pel·lícula europea de l’any i li han atorgat fins a 4 premis (Film, Direcció, Actor —Servillo—, Muntatge —prèviament decidit—). I la resta: tot molt repartit, en el ben entès que el títol d’Abdellatif Kechiche és l’únic dels nominats a Millor Pel·lícula que no s’ha endut res, de res. Així, La millor oferta, de Giuseppe Tornatore, ha comportat a Ennio Morricone el guardó a la Millor Música; Blancanieves, de Pablo Berger, Millor Vestuari; Oh, Boy!, de Jan Ole Gerster, Premi Descoberta FIPRESCI. Fins i tot Love is all you need, de Susanne Bier, s’ha endut un reconeixement (Millor Comèdia); com  A la casa, de François Ozon (Guió), Anna Karènina (Disseny de Producció), Fill the Void, de Rama Burstein (Fotografia) i Paradís: Fe, d’Ulrich Seidl (So).

Pel cantó dels films “especials”: The Act of Killing, Millor Documental; El congrés, Millor Film d’Animació, i Death of Shadow, Millor Curt.

Els premis del cinema “europeu”: EFA Winners 2013.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *