Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 de novembre de 2013
0 comentaris

“The Grand Budapest Hotel” inaugurarà la 64a Berlinale

FOTO © Fox Searchlight The Grand Budapest Hotel, de Wes Anderson

La 64a edició del Festival de Berlín s’inaugurarà el 6 de febrer amb l’estrena mundial del nou film de Wes Anderson, The Grand Budapest Hotel.

Coproducció germano-anglesa, rodada a Alemanya —principalment a Gorlitz i altres indrets de Saxònia, però també als Estudis Babelsberg, de  Potsdam— The Grand Budapest Hotel explica les aventures de Gustave H, llegendari conserge d’un famós hotel europeu d’entreguerres, i Zero Mustafa, el grum que esdevindrà el seu home de confiança. La cosa va del robatori i  recuperació d’un valuosíssim quadre del Renaixement, de la batalla per una enorme fortuna famíliar, i dels canvis sobtats i dramàtics que van sacsejar el vell continent a la primera meitat del segle XX.

Ralph Fiennes i Tony Revolori en són els protagonistes, acompanyats al repartiment per  F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Tom Wilkinson i Owen Wilson.

Més informació sobre el film: Web oficial.

El director de la Berlinale, Dieter Kosslick, ha explicat que, amb el seu elaborat disseny de producció i un repartiment fantàstic, The Grand Budapest Hotel du la marca inimitable del director americà Wes Anderson (..) Amb tot l’encant inconfusible d’Anderson, aquesta comèdia promet una inauguració en gran —Quin festival no faria mans i mànigues per tenir a la catifa vermella, ni que fos la meitat dels noms que conformen el repartiment d’aquest film?—.

Després d’haver inaugurat Canes 2012 amb Moonrise Kingdom, Wes Anderson torna a tenir l’honor d’obrir un altre dels grans certamens internacionals, com és el de Berlín, a la competició del qual havia participat anteriorment amb Els Tenenbaum (2002) i Life aquatic with Steve Zissou (2005). Recordem que el 2007 va participar a la Mostra de Venècia amb la interessantíssim i peculiar —com sempre en aquest cineasta— Viatge a Darjeeling.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!