Enllestida la feina d’endreçar Canes 2013

FOTO Cartell oficial de Canes 2013

Aquest cap de setmana he enllestit la feina (transparent, que no te visibilitat externa o notable) d’endreçar tot el que té a veure amb el Festival de Canes 2013.

Situem-nos. A mitjan febrer, just acabada la Berlinale, començo a parar atenció a la rumorologia i especulacions “cannoises”. Això comporta la creació d’un fitxer de “Rumors”, amb carpeta per a cada cineasta/pel·lícula que poden ser a Canes. Com que, de molts d’aquests cineastes, ja en tinc carpeta al meu disc dur, es tracta d’actualitzar-los-la, afegint-hi el nou títol i el material que n’obtinc. I moure la carpeta del seu indret habitual al fitxer “Rumors” de C13. De resultes i com a eina motora, començo a publicar apunts sobre els rumors.

Paral·lelament, vaig seguint les notícies oficials, amb els articles corresponents i les actualitzacions que pertoquen a l’arxiu. Al disc dur, el fitxer C13 ja està conformat, entre d’altres, per subcarpetes dedicades a Rumors, Notícies, Competició, Fora de Competició, Un Certain Regard, Quinzena, Setmana de la Crítica…

A mitjan abril, en tenir lloc les rodes de premsa i/o les publicacions als webs oficials, anunciant les programacions del Festival, la Quinzena i la Setmana, desplaço a les subcarpetes corresponents del fitxer C13 els arxius sobre els cineastes/pel·lícules seleccionades. I hi afegeixo/creo les dels cineastes/pel·lícules de les quals no tenia res anteriorment. De resultes i com a eina motora, edito i publico els apunts sobre aquestes seleccions; a partir dels quals, entre mitjan abril i fins el dia abans d’anar-me’n a Canes, edito i publico els apunts-fitxa sobre els diversos films. I hi afegeixo els apunts operatius (Tot Canes) i els dedicats al programa diari. Tot plegat, una bona picossada d’articles, amb els seus enllaços (materialitzats o pendents), lligats a la informació i/o valoració que n’he obtingut o he pogut fer.

Un cop arribat a Canes, a mesura que el certamen es desenvolupa, escric les cròniques de la categoria “Vilaweb a Canes”, que la portada de Vilaweb enllaça diàriament. I en paral·lel passo crònica a Diari de Girona; a més de fer connexions amb el programa La finestra indiscreta, que dirigeix i presenta Àlex Gorina a Catalunya Ràdio. A més, hi ha unes quantes pel·lícules de les quals no parlo a les cròniques, habitualment programades a les anomenades “paral·leles”, tot i que la majoria són d’ Un Certain Regard, les notes sobre les quals publico a la categoria d’aquest blog que anomeno “Des de Canes”.

El palmarès i la resta de premis són objecte dels apunts que clouen la cobertura del certamen al blog, amb els comentaris que hi escaiguin. Però aleshores comença la feina que anomeno transparent o escassament notable des de l’exterior i que és la que ha copat la meva activitat aquests quinze darrers dies.

Es tracta de:

 • Registrar els premis als apunts-fitxa.
 • Enllestir els apunts que haguessin pogut quedar incomplets.
 • Repassar tots els enllaços de tots els apunts-fitxa.
 • Insertar vídeos pendents als apunts-fitxa.
 • Descarregar els dossiers de premsa, fotos i cartells pendents de cadascuna de les pel·lícules de cada secció oficial o paral·lela.
 • Recollir els justificants de C13. És a dir, tots els exemplars de Diari de Girona i els pdf de la seva versió web; llistar els enllaços amb els apunts de Vilaweb a Canes i descarregar-los en pdf, així com endreçar les captures de pantalla de Vilaweb; obtenir i endreçar les gravacions de les connexions amb Canes de La finestra indiscreta; llistar tot els apunts del blog (tots) dedicats al Festival de Canes i descarregar-los en pdf.
 • Descarregar en pdf, a la subcarpeta de cada director/pel·lícula, l’apunt-fitxa i l’apunt-crònica que n’hagi pogut publicar.
 • Endreçar els originals en Word de les cròniques escrites sobre el Festival i copiar-les a la subcarpeta de cada director/pel·lícula.
 • Completar la cobertura del Festival, amb els articles que faig per a les revistes Recull i Som-hi!.
 • Finalment, moure les subcarpetes director/pel·lícula del fitxer C13 (Rumors, Competició, Fora de Competició, Sessions Especials, Curtmetratges, Cinéfondation, Cannes Classics, Un Certain Regard, Quinzea, Setmana de la Crítica…) al fitxer “Dossier directors” del meu disc dur, on (per ordre alfabètic) els tinc desats definitivament (fins que un nou festival o una estrena a la cartellera provoca que els hagi de tornar a moure).
 • I encara fer les còpies de seguretat del disc dur.

Òbviament, poc temps més m’ha quedat lliure per a poder estar per altres coses del blog. Aquesta setmana entrant, no descarto fer algun nou apunt; però, com és habitual, tot seguit m’agafaré uns dies de vacances i, en arrancar juliol, espero reprendre l’activitat normal.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *