Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 de maig de 2013
0 comentaris

A cop calent: “En un altre país”, de Hong Sangsoo

FOTO © Jeonwonsa Film Co En un altre país, de Hong Sangsoo

Ran de la recent estrena a part de la nostra cartellera d’ En un altre país, de Hong Sangsoo, reprodueixo tot seguit el que en vaig publicar el maig de l’any passat a Vilaweb a Canes:

Que n’arriba a ser de simpàtica, lúdica i intel·ligent En un altre país, del cineasta sud-coreà! Es tracta d’un film que va nàixer quan ell i la francesa Isabelle Huppert van coincidir en un festival de cinema i es van plantejar de fer alguna cosa junts. I en Hong ho deixa molt clar: el títol fa referència, d’una banda, al fet que Huppert roda en un país diferent al seu i, per altre cantó, també a la idea que els tres personatges que ella interpreta al film són estrangers a Corea (el d’una actriu cobejada, el d’una esposa adúltera i el d’una dona acabada de divorciar). I a més, el fil argumental d’En un altre país és el d’una estudiant de cinema que escriu succesivament el guió de tres històries explícitament per a la Huppert. Anne (és a dir, Huppert) arriba a un hotel de Mohang, menat per la filla de l’amo i on s’hostatja un director de cinema aficionat a la beguda i faldiller en companyia de la dona embarassada,  i coneix un monitor de natació ben servicial.

Cada història esdevé una variació juganera de les situacions sentimentals de tots plegats i, com qui no vol la cosa, Hong Sangsoo hi va conformant una comèdia romàntica múrria i força divertida. Perquè, a més de similituds i diferències, fa que alguns objectes (un paraigua, una ampolla de vidre…) passin d’una història a l’altra, obrint-se a altres lectures; com ara la d’agafar-ho tot com diverses possibilitats del mateix, cosa que ho redimensiona. Per exemple, el metacinema que li permet el fet que la noia guionista vulgui atendre les expectatives diguem-ne amoroses del monitor de natació, no tan sols confirma que vist en global som efectivament davant d’una comèdia romàtica, sinó que projecta una reflexió sobre el cinema mateix, quant al joc amb els personatges, en situacions similars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!