Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 de maig de 2013
0 comentaris

Canes 2013: el palmarès (flaix d’urgència – en directe)

FOTO © FDC Palma d’Or

La unanimitat entre la premsa, la crítica i els festivalers, al voltant de la pel·lícula d’Abdellatif Kechiche, La vida d’Adèle. Capítols 1 i 2, coincideix amb la decisió del jurat, que li ha concedit la Palma d’Or. Màxim guardó d’un palmarès cridat a aixecar polèmica, per la resta de premis, en molts casos altament discutibles i que, segurament, seran discutits i contestats. Per la meva part, he inclòs un comentari sobre aquest Palmarès a l’article publicat a Vilaweb ‘La vida d’Adèle’, d’Abdellatif Kachiche, Palma d’Or d’un bon Festival de Canes. Heus aci el Palmarès 2013:

Palmarès del Festival de Canes 2013.

El Jurat de la 66a edició del Festival de Canes, presidit pel director nord-americà Steven Spielberg (president), l’actriu australiana Nicole Kidman i la seva col·lega índia Vidya Balan, el tarantinià actor austríac Christoph Waltz i el seu col·lega francès Daniel Auteuil, i els cineastes Naomi Kawase, Lynne Ramsay, Ang Lee i Cristian Mungiu,,  ha emès el veredicte següent, d’entre els llargmetratges en Competició:

Palma d’Or.

La vida d’Adèle. Capítols 1 i 2 (La vie d’Adèle. Chapitre 1 & 2 | Blue is the Warmest Colour). Direcció: Abdellatif KECHICHE.

Grand Prix.

Inside Llewyn Davies (Inside Llewyn Davies). Direcció: Joel i Ethan COEN.

Premi Millor Direcció.

Amat Escalante, per Heli.

Premi Millor Interpretació Femenina.

Bérenice Bejo, per El passat, d’Asghar Farhadi.

Premi Millor Interpretació Masculina.

Bruce Dern, per Nebraska, d’Alexander Payne.

Premi Millor Guió.

Jia Zhangke, per A touch of sin, de Jia Zhangke.

Premi del Jurat.

Els testos s’assemblen a les olles (Soshite chichi ni naru —???????— | Like Father, Like Son | Tel père, tel fils). Direcció: KORE-EDA Hirokazu.


El Jurat dels Curtmetratges i de la Cinéfondation, presidit per Jane Campion i conformat per  Maji-da Abdi (directora), Nicoletta Braschi (actriu), Nandita Das (actriu) i Semih Kaplanoglu (director), ha atorgat, entre els Curtmetratges en Competició:

Palma d’Or del Curtmetratge.

Safe. Direcció: MOON Byoung-gon.

amb Mencions Especials per a

Hvalfjordur. La vall de les balenes (Hvalfjordur | Whale Valley) . Direcció: Gudmundur Arnar GUDMUNDSSON.

37°4 S. Direcció: Adriano VALERIO.


El Jurat de la Càmera d’Or, presidit per Agnès Varda i que estarà conformat pels cineastes Isabel Coixet i Régis Wargnier i diversos representants corporatius: Chloé Rolland (sindicat francès de la criítica —organitzadors de la Setmana—), Eric Guirado (Societat de Realitzadors de Films —organitzadors de la Quinzena—), Michel Abramowicz (associació francesa de directors de fotografia) i Gwénolé Bruneau (FICAM —la patronal del cinema a França—), ha atorgat, d’entre els primers films projectats en qualsevol àmbit de Canes 2013:

Càmera d’Or.

Ilo Ilo (Ilo Ilo). Direcció: Anthony CHEN.


Actualització:

Premi Vulcain de l’Artista-Tècnic, atorgat per la Comissió Superior Tècnica.

Grigris (Grigris). Direcció: Mahamat Saleh HAROUN.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!