Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 de maig de 2013
0 comentaris

Canes 2013 · Un Certain Regard: “Grand Central”, de Rebecca Zlotowski

FOTO Léa Seydoux i Tahar Rahim, a Grand Central, de Rebecca Zlotowski

Prou meteòrica està éssent la carrera de la cineasta francesa Rebecca Zlotowski (París, 21.04.1980), des que debutà en el camp dels llargmetratges amb Belle épine (Premi Louis Delluc 2010 i seleccionada a la Setmana de la Crítica de Canes d’aquell mateix any), després d’una certa trajectòria com a guionista de curtmetratges. En aquell film, l’emergent Léa Seydoux encarna una noieta de disset anys que, mitjançant un bona peça de l’institut, descobreix l’ambient del motorisme i canvia soledat per llibertat. Ara, la cineasta ha tornat a treballar amb la jove actriu, per a narrar una història d’amor impossible entre dos empleats d’una central nuclear, que té de protagonista masculí Tahar Rahim —el “profeta” de Jacques Audriard— i ha estat seleccionada a Un Certain Regard.

Grand Central (Grand Central)

Directora: Rebecca Zlotowski. Guió: Rebecca Zlotowski i Gaëlle Macé. Producció: austríaco-francesa. Durada: 1h34.

Repartiment: Tahar Rahim (Gary),  Léa Seydoux (Karole),  Olivier Gourmet (Gilles), Denis Ménochet (Toni), Johan Libereau (Tcherno).

Sinopsi: En Gary és jove, àgil i espavilat, aprèn ràpid. És d’aquells a qui mai ningú no ha promès res. De feinetes en feinetes, ha acabat entrant a treballar en una central nuclear. Allà dins, ben a prop del reactors, on les dosis radioactives són més fortes, ha trobat finalment el que buscava: diners, un equip, una família. Però qui diu equip, diu també Karole, la dona d’en Toni, de qui s’enamora. L’amor prohibit i les radiacions van contaminant en Gray. Cada dia esdevé una amenaça.

Vídeos: Fragment –a la central nuclear– VO | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: Elle Driver. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2013: Ad Vitam. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | Unifrance (fr) | Comme Au Cinéma (fr).


FESTIVAL DE CANES 2013

Un Certain Regard

Grand Central


Articles en aquest blog: Des de Canes.

Apunts de context en aquest blogCanes 2013: programa del dissabte 18 de maig | Tot Canes 2013 | Canes 2013: Un Certain Regard.


Premis: Canes 2013 —1 premi no oficial (François Chalais)— | Altres premis. Altres festivals: Altres festivals.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!