Canes 2013 · Un Certain Regard: “Wakolda”, de Lucía Puenzo

FOTO —Sebastián Puenzo—  Àlex Brendemühl i Florencia Bado, a Wakolda, de Lucía Puenzo

Wakolda explida la història real d’una família argentina que va viure amb Josef Mengele sense saber-ne l’autèntica identitat i la d’una noia que s’enamorà d’un dels pitjors criminals de tots els temps. Dirigeix l’argentina Lucía Puenzo (Buenos Aires, 28.11.1976), tercer llargmetratge seu després de XXY (2007 —”opera prima”, Premi de la Setmana de la Crítica de Canes, Goya Pel·lícula Estrangera de Parla Espanyola…— i  El niño pez (2009) —presentada a Panorama de la Berlinale—, cintes que comparteixen neguits de noies/noi jovenets en relació amb la condició sexual.

Wakolda (Wakolda)

Director: Lucía Puenzo. Guió: Lucía Puenzo, adaptació de la seva pròpia novel·la Wakolda. Producció: franco-noruego-mexicano-hispano-argentina. Durada: 1h33.

Repartiment: Natalia Oreiro (Eva), Diego Peretti (Enzo), Àlex Brendemühl (Josef Mengele), Elena Roger (Nora Edloc), Guillermo Pfening (Klaus), Ana Pauls (infermera), Alan Daicz (Tomás), Juani Martínez (Otto), Florencia Bado (Lilith), Abril Braunstein (Ailín).

Sinopsi: La Patagònia, 1960. Un metge alemany coneix una família argentina a la llarga carretera que du a Bariloche, on Eva, Enzo i els seus tres fills fan cap, per a obrir-hi una casa d’hostes, vora el llac Nahuel Huapi. Aquesta família modèlica revifa la seva dèria amb la perfecció i la puresa, especialment Lilith, una nena de dotze anys, massa baixeta per l’edat que té. Sense conèixer l’autèntica identitat de l’alemany, l’accepten com a primer client del nou establiment i, de mica en mica van quedant encisats pel carisma d’aquest home, l’elegància de les seves maneres, la sabiduria que atresora i els seus diners… fins que comprenen que estan vivint amb un dels pitjors criminals de tota la història de la humanitat…

Vídeos: Tràiler 2 VO | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: Pyramide. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2013: Wanda | Pyramide. Més informació: Web oficial | Facebook | Facebook | Imdb (ang) | Ioncinema (ang) | Cinenacional (esp) | Comme Au Cinéma (fr).


FESTIVAL DE CANES 2013

Un Certain Regard

Wakolda


Articles en aquest blog: Des de Canes.

Apunts de context en aquest blogCanes 2013: programa del dimarts 21 de maig | Tot Canes 2013 | Canes 2013: Un Certain Regard.


Premis: Premis. Altres festivals: Altres festivals.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *