Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de maig de 2013
0 comentaris

Canes 2013 · Fora de Competició – Sessió de Mitjanit: “El tiroteig del monsó”, d’Amit Kumar

FOTO © Sikhya Entertainment El tiroteig del monsó, d’Amit Kumar

Pel·lícula candidata a la Càmera d’Or, sobre un policia que, en la seva primera missió professional, ha de prendre una decisió de gran importància: disparar o no disparar, aquesta és la qüestió!

El responsable d’aquest thriller de tres episodis construïts a partir de les diverses opcions del protagonista davant el dilema, és Amit Kumar. Graduat en Direcció a l’escola oficial de cinema de l’Índia, el seu film de llicenciatura, Judgement Day —curt de pla únic sobre la mort de detinguts i com ho encobreixen— li valgué una beca per anar a la residència d’artistes d’un programa internacional de Chicago. Va treballar de director associat a The Warrior (2001), d’Asif Kapadia. El seu segon curt, The Bypass (2003), va ser guardonat a un bon grapat de festivals d’arreu. El 2004 va tornar a treballar de director associat, ara a Ombres del temps, debut del director alemany Florian Gallenberger. D’aleshores ençà ha escrit i dirigit documentals, espots i sèries de televisió, i ha estat direcor de segona unitat per als cineastes amb què ja havia col·laborat: Asif Kapadia (al rodatge de Noruega de Far North) i Florian Gallenberger (al rodatge a la Xina de John Rabe)

El tiroteig del monsó (Monsoon Shootout)

Director: Amit Kumar. Guió: Amit Kumar. Producció: Sikhya Entertainment (Índia), Yaffle Films (Anglaterra). Durada: 1h28.

Repartiment: Vijay Verma (Adi), Nawazuddin Siddiqui (Shiva), Tannishtha Chatterjee (Rani), Neeraj Kabi (Khan), Geetanjali Thapa (Anu), Sreejita De (Geeta), Iravati Harshe (Nishi), Jayant Gadekar (Patil),  Omkar Das Manikpuri (Taxiwalla).

Sinopsi: En ple monsó, amb les pluges caient a raig a les terres ermes de Bombai, l’Adi, un policia flamant en la seva primera missió, ha de prendre una decisió que l’afectarà de per vida: disparar o no disparar. La pel·lícula presenta tres opcions, totes resultat de la decisió que pren l’Adi. Cadascuna d’aquestes decisions el du a fer un recorregut que el situa contra un sistema que li exigeix un compromís moral. Finalment, però, tant l’Adi com nosaltres comprenem que cada opció té el seu preu.

Vídeos: Tràiler VO | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: Fortissimo. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2013: pendent. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | Comme Au Cinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2013

Fora de Competició (Mitjanit)

El tiroteig del monsó


Apunts de context en aquest blogCanes 2013: programa del dissabte 18 de maig | Tot Canes 2013 | Canes 2013: Fora de Competició.


Premis: pendent. Altres festivals: Altres festivals.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!