Canes 2013 · Competició: “Jove i maca”, de François Ozon

FOTO © Mars Jove i maca, de François Ozon

Una dècada després d’estrenar-se a la Competició de Canes, amb Swimming Pool, el francès François Ozon (15.11.1967) hi torna amb aquest relat sobre una noia de disset anys que es prostitueix per plaer. En aquests deu anys, ha dirigit set llargmetratges i 2 curts, d’entre els quals, la intimista i sentida El temps que queda (2005) es va projectar a Un Certain Regard i Un lever de rideau (2006) va passar de puntetes Fora de Competició. La resta, 5×2 (2004) i Gerro (2010) anaren a concurs a Venècia, Àngel (2007) i Ricky (2009) van participar a la secció oficial de Berlín, i El refugi (2009) i A la casa (2012) van triomfar a Sant Sebastià. Però, durant tots aquests anys, sembla que no s’havien entès, el cineasta i els programadors del concurs “cannoise”.

En les variacions tan diverses que Ozon practica al decurs de la seva filmografia, en aquesta ocasió toca film més aviat intimista; això sí, fidel al seu delit juganer ens anuncia que el retrat de la noia prostituta el serveix mitjançant quatre cançons, ambientades en quatre estacions diferents: cançons com que les que entonaven les Deneuve, Huppert, Ardant, Béart, Ledoyen, Darrieux, Sagnier, Richard a 8 dones i com les “canzone” que pautaven el relat fragmentat en 5 episodis que resseguien a rerescules la història d’una parella a 5×2.

Jove i maca (Jeune et jolie | Young & Beautiful)

Director: François Ozon. Guió: François Ozon. Producció: Mandarin Cinéma (França). Durada: 1h35.

Repartiment: Marine Vacth (Isabelle/Lea), Géraldine Pailhas (Sylvie, la mare), Frédéric Pierrot (Patrick, el padrastre), Fantin Ravat (Victor, el germà), Nathalie Richard (Veronique), Charlotte Rampling (Alice).

Sinopsi: La sexualitat d’una noia de disset anys, que es prostitueix per plaer. Un retrat servit mitjançant 4 cançons, ambientades en 4 estacions diferents.

Vídeos: Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2013: Golem | Mars Dist. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | Unifrance (fr/ang/esp/jap) | Comme Au Cinema (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2013

Competició

Jove i maca


Articles en aquest blog: Altres veus | A cop calent | Vilaweb a Canes.

Apunts de context en aquest blogCanes 2013: programa del dijous 16 de maig | Tot Canes 2013 | Canes 2013: la Competició.

Cròniques: Diari de Girona: De les millors d’Ozon | Vilaweb: Joves entre sexe, fama i droga, protagonistes de Canes.


Premis: Premis. Altres festivals: Altres festivals.

Informacions, incloses novetats de distribució: Estrena a part de la nostra cartellera, 07.03.2014.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *