Canes 2013 · Competició: “Escut de palla”, de Takashi Miike

FOTO Escut de palla, de Takashi Miike

Des que el 2011 Takashi Miike va presentar a la Competició de Canes Harakiri: mort d’un samurai, ha dirigit un episodi d’una sèrie de TV i quatre llargmetratges més, d’entre els quals Ai To Makoto (Ai To Makoto | For Love’s Sake), projectada a Canes 2012 Fora de Competició i Lessons of the Evil, que a la tardor és previst que es passi al Festival de Sitges —al marc de la retrospectiva-homenatge dedicada al cineasta, que hi ha anunciat la presència—. No té aturador. I si fa dos anys, amb Harakiri: mort d’un samurai va sorprendre perquè —amb el samurai armat amb “espasa de fusta” i la relativa “inacció”— era com l’antitesi del cinema proteic a la Miike, d’un classicisme atípic en la seva filmografia; enguany promet inocular la secció oficial amb l’acció i l’humor sorneguer que realment el caracteritzen. No debades la cosa va d’un xicot sospitós d’agredir i violar nenes, a qui uns pobres detectius de la policia han de protegir —durant un trajecte de 1.200 Km— del delit de la gent de matar-lo, per a cobrar la recompensa que ofereix el poderós avi d’una de les víctimes.

Escut de palla (Wara no Tate | Shield of Straw)

Director: Takashi Miike. Guió: Tamio Hayashi, adaptació de la novel·la Wara no Tate, de Kazuhiro Kiuchi. Producció: Nippon Television Network Corporation -NTV- (Japó), OLM (Japó), Straw Shield Production Committee (Japó), Warner Bros. (Japó). Durada: 2h05.

Repartiment: Takao Osawa (Kazuki Mekari), Nanako Matsushima (Atsuko Shiraiwa), Tatsuya Fujiwara (Kunihide Kiyomaru), Tsutomu Yamazaki (Takaoki Ninagawa), Gorô Kishitani (Takeshi Okumura), Masatô Ibu (Kenji Sekiya), Kento Nagayama (Masataka Kanbashi), Kimiko Yo (Chikako Yuri), Hirotaro Honda (cap de secció Ooki).

Sinopsi: En Ninagawa té poder en l’esfera política japonesa i compta amb connexions econòmiques molt importants. Li assassinen la néta i la sospites recauen en Kunihide Kiyomaru (Tatsuya Fujiwara), que ja té una condemna anterior per haver agredit i mort una nena fa vuit anys. La policia, però, mai no va poder detenir el sospitós per aquell crim. En Ninagawa, al cap de tres mesos de la mort de la néta fa publicar un anunci a tota pàgina en tres diaris japonesos que diu “Sisplau, mateu Kunihide Kiyomaru i us ho pagaré amb 1.000.000.000 de iens com a recompensa”.  En Kunihide Kiyomaru veu l’anunci i, esclar, comença a témer per la seva vida, de manera que es presenta voluntàriament a la comissaria de policia de Fukuoka. Cinc detectius de la secció de seguretat (SP) de la Policia Metropolitana de Tòquio fan cap a a Fukuoka per a endur-se en Kiyomaru a la seu central de la policia metropolitana. Hi ha uns 1.200 Km entre Fukuoka i Tòquio, trajecte que esdevé fatídic, ja que una part important de la població japonesa se les pensa totes sobre com matar en Kunihide Kiyomaru, molts, evidentment, moguts per l’atractiva recompensa que s’ha anunciat. És així que comença la solitària lluita d’aquests cinc detectius per a protegir el seu detingut...

Vídeos: Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: Celluloid Dreams. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2013: pendent. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | Ioncinema (ang) | AsianWiki (ang) | Comme Au Cinéma (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2013

Competició

Escut de palla


Articles en aquest blog: Vilaweb a Canes.

Apunts de context en aquest blogCanes 2013: programa del dilluns 20 de maig | Tot Canes 2013 | Canes 2013: la Competició.

Cròniques: Diari de Girona: Miike divideix opinions | Vilaweb: Un Miike espectacular, massa convencional i moralista.


Premis: Premis. Altres festivals: Altres festivals.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *