Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

1 de maig de 2013
0 comentaris

Canes 2013 · Competició: “Only lovers left alive”, de Jim Jarmusch

FOTO © Le Pacte Cartell d’ Only lovers left live, de Jim Jarmusch

Un film de vampirs que dirigeix Jim Jarmusch i protagonitzen Tilda Swinton i Tom Hiddleston, responent als noms d’Eva i Adan, que porta per títol “Només els amants segueixen vivint”.  Una parella que estan enamorats de fa segles, es retroben, decebuts amb la humanitat, i fins el seu amor queda posat a prova. Novament, Jim Jarmusch, l’existencialista nihilista, toca la mort, per bé que ara amb immortals —Dead Man (1995) i Ghost Dog (1999) són autèntics trajectes cap a la mort d’individus a qui només queda la supervivència cadenciosa, tot esperant l’arribada de l’inevitable—. I l’amor, el pas del temps —Broken Flowers (2005) tracta del pas inexorable del temps, tot constatant el pansiment de les flors juvenils co-generacionals de l’autor—.

Jarmusch havia presentat pràcticament totes les seves ficcions a Canes, llevat de Nit a la Terra (1991) i dels films d’esquetxos, des de Strangers tham Paradise (1984) —que hi guanyà la Càmera d’Or— fins a Broken Flowers, el 2005, amb què guanyà el Grand Prix; passant, esclar, per Mystery Train (1989), Millor Contribució Artística del certamen—; sense oblidar que el 1993 fou guardonat amb la Palma d’Or del Curtmetratge per Cafè i cigarretes: en algun indret de Califòrnia. Fins que el 2009 presentà la seva fallida aventura espanyola, Els límits del control, al Festival de Sant Sebastià —fora de concurs, a Zabaltegui·Perles—. Amb el seu característic estil pausat, el seu magistral domini del ritme cinematogràfic, els seus tocs d’humor absurd, la fotografia normalment esplèndida, l’ús eloqüent del silenci i la banda sonora… Jim Jarmusch té requesta; però el personal espera que, amb aquests vampirs d’ara, recuperi la forma.

Only lovers left alive (Only lovers left alive | Solo los amantes sobreviven)

Director: Jim Jarmusch. Guió: Jim Jarmusch. Producció: Recorded Picture Company (Anglaterra), Pandora Filmproduktion (Alemanya), Faliro House Productions (Grècia). Durada: 2h02.

Repartiment: Tom Hiddleston (Adam), Tilda Swinton (Eve), Mia Wasikowska (Ava), John Hurt (Marlowe), Anton Yelchin (Ian).

Sinopsi: Dos vampirs enamorats de fa segles. L’Adam, músic underground, es retroba amb l’Eve, la seva amant de fa segles, deprimit i cansat de la direcció que ha près la societat dels humans. El seu amor queda posat a prova en topar amb Ava (Mia Wasikowska), la salvatge i indomable germana petita d’Eve.

Vídeos: Fragment | Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: HanWay. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2013: Le Pacte. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2013

Competició

Only lovers left alive


Articles en aquest blog: Altres veus | Vilaweb a Canes.

Apunts de context en aquest blogCanes 2013: programa del dissabte 25 de maig | Tot Canes 2013 | Canes 2013: la Competició.

Cròniques: Diari de GironaPolanski i Jarmusch tanquen la competició al Festival de Canes 2013 | Vilaweb: Jarmusch i Polanski tanquen la competició de Canes 2013 amb humor.


Premis: Premis. Altres festivals: Altres festivals.

Informacions, incloses novetats de distribució: Vertigo | Estrena al mercat espanyol, 13.06.2014 | Estrena al mercat francès, 19.02.2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!