Canes 2013 · Competició: “Inside Llewyn Davies”, de Joel i Ethan Coen

FOTO © Studio Canal Oscar Isaacs, a Inside Llewyn Davies, dels germans Coen

Dels divuit films que fins ara porten dirigits els germans Coen, deu han estat al Festival de Canes i els ha anat molt bé: tres premis a la Millor Direcció (Barton Fink, Fargo, L’home que no hi era) i una Palma d’Or (Barton Fink), sense comptar l’enorme impacte cinèfil generat a la Croisette amb obres com Arizona Junior, The Hudsucker Proxy o No Country for Old Men (que acabaria triomfant als Oscar). En els darrers cinc anys, que han estat allunyats de Canes, els Coen han passat per una etapa baixa en la seva trajectòria (ja anunciada per Crueltat intolerable i The Ladykillers), amb la desgavellada i insubstancial Burn After Reading (Mostra de Venècia 2008) i la dubtosa Un home seriós (Toronto 2009). Òbviament fins a arribar a True Grit (inauguració de la Berlinale 2011), molt més ben valorada, tot i alguns desnivells creatius que la llastren.

Nascuts als anys cinquanta, els germans Coen ens serveixen ara una aproximació biogràfica a Dave Van Ronk, peça clau en la revifalla de la música folk acústica dels anys seixanta, amic dels Bob Dylan, Joni Mitchell…, i figura emblemàtica del “Village” nova-iorquès de l’època. Per a la banda sonora, han tornat a confiar en T-Bone Burnett, i inclou temes interpretats per Oscar Isaac (que incorpora el personatge de Llewyn Davis), Justin Timberlake (igualment protagonista) i Marcus Mumford. Al repartiment, també, Carey Mulligan, John Goodman, Garrett Hedlund i F. Murray Abraham.

Inside Llewyn Davies (Inside Llewyn Davies)

Director: Joel Coen i Ethan Coen. Guió: Joel Coen i Ethan Coen, lliurement inspirat en The Mayor of MacDougal Street, el llibre pòstum de memòries de Dave Van Ronk. Producció: Mike Zoss Productions (EUA), Scott Rudin Productions (EUA), StudioCanal (Fr). Durada: 1h45.

Repartiment: Oscar Isaac (Llewyn Davis), Carey Mulligan (Jean Berkey), Justin Timberlake (Jim Berkey), Garret Hedlund (Johnny Five), John Goodman (Roland Turner), F. Murray Abraham (Bud Grossman), Adam Driver (Al Cody), Max Casella (Poppy Corsicatto),

Sinopsi: El contracultural Greenwich Village novaiorquès dels anys seixanta, tot seguint la trajectòria de Llewyn Davis (Oscar Isaac), music folk.

Vídeos: Vídeos al web del Festival de Canes.

Vendes internacionals: StudioCanal*. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2013: StudioCanal. Més informació: Web oficial | Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | MyMovies (it).


FESTIVAL DE CANES 2013

Competició

Inside Llewyn Davies


Articles en aquest blog: Vilaweb a Canes.

Apunts de context en aquest blogCanes 2013: programa del diumenge 19 de maig | Tot Canes 2013 | Canes 2013: la Competició.

Cròniques: Diari de Girona: Els Coen recreen el Village amb música i humor | Vilaweb: Els Coen triomfen amb un divertit musical que recrea el Village de Nova York d’abans de Bob Dylan.


Premis: Canes 2013 —1 premi (Grand Prix)— | Altres premis. Altres festivals: Altres festivals.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *