Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

27 d'agost de 2006
1 comentari

Dimonis al llindar de la porta / Devils on the doorstep / Guizi lai le / Les Démons à ma porte

Jiang Wen és un actor xinès que ha protagonitzat films de Zhang Yimou, com Sorgo rojo o Keep Cool. Després de debutar com a director fa  una dècada, va presentar a Canes 2000, Dimonis al llindar de la porta; una tragicomèdia antimilitarista, que relata els maldecaps d’un poblet de camperols, a la Xina ocupada pels japonesos, quan la resistència els deixa en custòdia un oficial nipó i el seu intèrpret. Massa dilatada en el temps, malgasta bona part de les gairebé 3 hores de durada amb els gags que origina l’intèrpret, quan, tement per la seva pròpia vida, tradueix, com a floretes als xinesos, els renecs i els insults que els etziba l’orgullós oficial japonès.

 
Jiang Wen se’n surt força bé. Demostra que té talent per a la comèdia i capacitat per a capgirar el to de la pel·lícula cap a una tragèdia de caire operístic. No obstant això, els desequilibris de l’obra i també els moviments esbojarrats i caòtics de la seva càmera demostren que encara li queda força cami per arribar a ser un bon director. Per això, fou exagerat el Gran Prix que el jurat atorgà a Dimonis al llindar de la porta.

  1. Pel que sembla la còpia que finalment s’ha estrenat dura 23 minuts menys que la vista a Canes, de 162 min. M’hagués agradat veure-la però no ho faré; L’han estrenat a la Sala Ozu dels Casablanca Gràcia, a Barcelona, i això vol dir que es projecta en devedé. Que els aprofiti!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!