Canes 2013: els curtmetratges en competició

FOTO Element de la imatge gràfica del 66è Festival de Canes

D’un total de 3.500 curtmetratges que s’han presentat a la selecció del Festival de Canes (produïts per empreses de 132 països diferents), el comitè encarregat n’ha triats 9. Són els nou films que concorreran per la Palma d’Or del Curtmetratge 2013, que atorgarà el Jurat presidit per Jane Campion, a la Gala del Palmarès del 26 de maig.

L’organització del certamen remarca el fet que, per primera vegada, una pel·lícula palestina participa en la competició del curtmetratges.

Convé recordar que el Festival de Canes compta amb tres finestrals per als films de durada inferior a l’hora. D’una banda, la Competició dels Curtmetratges (la programació de la qual és la que ara s’anuncia), la Selecció de la Cinéfondation (reservada a escoles de cinema) i el Short Films Corner (autèntic punt de trobada entre professionals i espai privilegiat per a la promoció dels curts).

Canes 2013: els curtmetratges en competició.

Condom Lead. Direcció: Mohammed ABOU NASSER i Ahmad ABOU NASSER. Durada 0h14. Producció jordano-palestina. Amb Rashid Abdelhamid, Maria Mohammedi, Eloïse Von Vollenstein. Més informació: Imdb (ang) | Comme Au Cinéma (fr). Direcció: Mohammed Abou Nasser i Ahmad Abou Nasser.

Més de dues hores (Bishtar Az Do Saat | More than two Hours). Direcció: Ali ASGARI. Durada 0h15. Producció iraniana. Amb Shahrzad Ghasemi i Taha Mohammadi. A les 3 de la matinada, una noia i un noi ronden per la ciutat tot buscant un hospital perquè curin la xicota, però això els resulta més difícil del que espensaven. Vídeos: Tràiler VO. Distribuïdores: Premium Films. Més informació: Khaneye 8 Film Prod | Imdb (ang) | Comme Au Cinéma (fr) | Direcció: Ali Asgari.

Olena. Direcció: Elzbieta BENKOWSKA. Durada 0h14. Producció polonesa. Amb Igor Aronov, Sebastian Perdek, Oksana Terefenko. Més informació: Direcció: Imdb (ang) | Gdynska Szkola Filmowa (ang) | Comme Au Cinéma (fr) | Elzbieta Benkowska (ang) | Facebook-directora (pol) | directora-Vimeo.

Mont Blanc. Direcció: Gilles COULIER. Durada 0h14. Producció belga. Amb Jean-Pierre Lauwers, Wim Willaert. Un pare fa un últim viatge a les muntanyes amb el seu fill, tot buscant el Mont Blanc i buscant-se l’un a l’altre. Vídeos: Tràiler VOSA. Més informació: Web oficial (ang/hol) | Facebook | Menuet (producció) | Imdb (ang) | Comme Au Cinéma (fr) | Direcció: Gilles Coulier.

Hvalfjordur. La vall de les balenes (Hvalfjordur | Whale Valley) . Direcció: Gudmundur Arnar GUDMUNDSSON. Durada 0h15. Producció daneso-islandesa. Amb Valdimar Örn Flygenring, Unnur Ösp Stefansdottir, Einar Johann Valsson, Agust Örn B. Wigum. Vídeos: Tràiler VOSA. Més informació: Web oficial | FræFilmsImdb (ang) | Comme Au Cinéma (fr) | Hvalfjordur | Direcció Guðmundur Arnar Guðmundsson | Gudmundsson – Berlinale Talent Campus.

Safe. Direcció: MOON Byoung-gon. Durada 0h13. Producció sud-coreana. Amb Minji Lee, Teayoung Kang, Hyungyu Kim. Més informació: Imdb (ang) | Comme Au Cinéma (fr) | Direcció: Byounggon Moon (Finis Operis – Set Crítica Canes 2011)

The Meteorite and Impotence (Inseki To Impotence | The Meteorite and Impotence). Durada 0h10. Direcció: SASAKI Omoi. Producció japonesa. Amb Ruriko Hamano, Kuniaki Nakamura, Karia Nomoto. Més informació: Imdb (ang) | Comme Au Cinéma (fr) | Direcció: Sasaki Omoi | Asian-Wiki-director.

37°4 S. Direcció: Adriano VALERIO. Durada 0h11. Producció francesa. Amb Riaan Repetto, Natalie Swain. Vídeos: Tràiler. Més informació: OriGine | Imdb (ang) | Comme Au Cinéma (fr) | Direcció: Adriano Valerio | Web director | Unifrance-director | Berlinale Talent Campus – director.

Ophelia. Direcció: Annarita ZAMBRANO. Durada 0h15. Producció francesa. Amb Audrey Bastien, Léo Castell, Django Desplain. Més informació: Imdb (ang) | Sensitofilms (producció) | Comme Au Cinéma (fr) | Direcció: Annarita Zambrano. | Unifrance-directora (fr) | Quinzena Canes 2010 (fr) |  Arte-directora | Emergence-cinema-directora (fr).

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *