Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 d'abril de 2013
0 comentaris

“Barça”, de Paul Greengrass, podria anar al Festival de Canes

Segons Ioncinema, Barça, la pel·lícula que sobre el FC Barcelona està preparant el cineasta anglès Paul Greengrass (Bloody Sunday, El mite de Bourne, United 93, L’ultimàtum de Bourne, Green Zone: districte protegit) podria participar a la 66a edició del Festival de Canes, Fora de Competició (o en Sessió Especial).

Barça és un èpic retrat cinematogràfic del FC Barcelona, centrat de manera especial en el trajecte que dugué el Barça a l’apoteosi del món esportiu en el període de quatre anys en què va guanyar tot el que es podia guanyar, provocant una admiració gairebé unànime. De lluny, el futbol és l’entreteniment principal a nivell mundial, unint gent de diferents religions, races, cultures i llengües.

Sembla ser que Josep Guardiola s’hi ha implicat prou, en la pel·lícula.

Si Barça estigués acabada, sembla que efectivament aquest 2013 fóra un bon any per a presentar-la a Canes. Desconec que passarà dimarts amb el Paris Saint-Germain i no sé si això influiria o no en la recepció del film. Però en Guardiola, el maig, encara no entrenarà el Bayern i segurament tindria una més disponibilitat per ser a la Croisette que no pas en d’altres moments. Per altre cantó, costa poc imaginar-se el sarau que es muntaria al davant de les escales del Palau dels Festivals, si hi apareiguessin els Messi, Abidal, Xavi, Iniesta… i Piqué (i si va amb la Shakira, encara més enrenou!) —cas que el club els autoritzés de ser-hi, esclar—.

No és gens clar, però, que la pel·lícula estigui enllestida com per ser projectada entre el 15 i el 26 de maig. Tot i l’expectativa positiva de Ioncinema, sembla que encara s’estaria en fase de producció. Tanmateix, no fóra pas la primera vegada que un procés productiu d’aquesta mena s’accelera al màxim perquè hi hagi el “miracle”. Ja veurem. Se sabrà el 18 d’abril, data de la Roda de Premsa del Festival; tot i que, des de fa uns anys, l’organització es dedica a anar afegint títols a la Selecció Oficial fins pràcticamnet el mateix dia que comença el certamen.

Per cert, no seria pas la primera vegada que el món del futbol és al Festival de Canes: Zidane, un portrait du 21eme siecle, documental sobre Zinédine Zidane, signat per Douglas Gordon i Philippe Parreno, la hi van presentar el 2006.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!