El D’A 2013: recull de les primeres notícies

FOTO Cartell oficial del D’A 2013

Like someone in love, esplèndida pel·lícula “japonesa” de l’iranià Abbas Kiarostami, es podrà veure a Barcelona al marc del D’A 2013, el Festival Internacional de Cinema d’Autor que tindrà lloc a la capital catalana del 25 d’abril al 2 de maig.  És un dels títols que l’organització ja ha avançat, entre els quals, Tango libre, de Frédéric Fonteyne, amb Sergi López, obra presentada a Horitzonts de la Mostra de Venècia 2012 i que ara obrirà el certamen nostrat.

Per a la secció “Direccions” (en què es programen a obres remarcables del darrer any, pel que fa a l’autoria contemporània i el cinema independent), ja s’ha confirmat: provinent del Panorama berlinès, Frances Ha, de Noah Baumbach; dels festivals de Telluride i Toronto, Everyday, drama al voltant de la família d’un home tancat a la presó; de Canes, a més del film de Kiarostami (Competició), The We and the I, de Michael Gondry (Quinzena dels Realitzadors), i Lawrence Anyways, de l’infant terrible quebequès Xavier Dolan (Un Certain Regard).

Per a la secció “Talents” (centrada en directors nous i emergents), s’ha anunciat la participació de Simon Killer, cinta protagonitzada per Brady Corbet, obra d’Antonio Campos, el director d’ Afterschool, i de la interessant productora BorderLine Films, creada pels mateixos cineastes, responsable de films com Two Gates of Sleep, d’ Alistair Banks Griffith, Martha Marcy May Marlene, de Sean Durkin o la ja esmentada pel·lícula anterior de Campos. Igualment s’hi podrà veure, procedent de Sundance 2012, el documental The Imposter, de Bart Layton, especialment premiat als BAFTA i als BIFA.

Al decurs de les properes setmanes s’anirà sabent el gruix de la programació, per ara tot just apuntada, del D’A 2013.

No podem , però, deixar d’esmentar la Retrospectiva que se’ns oferirà enguany: La retrospectiva del D’A 2013 està dedicada als deu anys d’èxit d’una cinematografia que ha marcat l’autoria fílmica dels darrers anys. D’una banda, una retrospectiva completa de Cristian Mungiu, que amb Occident va engegar aquest cicle. D’altra banda, deu films cabdals del cinema romanès amb noms com Cristi Puiu (La mort del Sr. Lazarescu), Corneliu Porumboiu (12:08 Al Este de Bucarest) o Andrei Ujica (The Autobiography of Nicolae Ceasescu). Amb la col·laboració de l’Instituto Cultural Rumano, la Filmoteca de Catalunya i el CCCB.

Hi haurà sessions del D’A 2013 a l’Aribau Club, a la Filmoteca de Catalunya i al CCCB. L’abonament, de 25€, ja es pot comprar online a través de Ticketea i, a partir del 22 d’abril, a les taquilles del festival. Les entrades aïllades per cada sessió costaran 7,5€ (6,5€ amb diversos carnets de descompte). Els abonaments de 5 entrades no són personals i es poden compartir.

Finalment, l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics ha arribat a un acord amb els organitzadors del D’A perquè a partir d’enguany hi hagi un Jurat de la Crítica, que atorgarà el Premi a la Millor Pel·lícula d’un Nou Realitzador, d’entre els que participin a la secció “Talents” i els d’algunes altres seccions.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *