Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de març de 2013
0 comentaris

Canes 2013: Rumors II (H-M)

FOTO Tilda Swinton i Tom Hiddleson, vampirs per a Jim Jarmusch, a Only Lovers Left Alive

Els noms tenen un pes important a l’hora dels rumors. Els nous films de Jim Jarmusch, Spike Jonze, o fins i tot, Jean-Pierre Jeunet o Kore-eda, més enllà de l’estat de forma o de l’interès divers d’uns i altres, criden l’atenció, per ser de qui són. Però les temàtiques i referents, també. Una adaptació de Dostoievski o la biografia d’un sindicalista conegut i reconegut atorguen a les respectives pel·lícules un remarcable atractiu inicial. És el que tenen els rumors, que acaben afigurant un festival que, després a la realitat, quan es fa pública la selecció definitiva, mai pot estar a l’alçada. És el que tenen els rumors…

Canes 2013: Rumors II (H-M).

El jugador (The Gambler). Direcció: Szabolcs HAJDU. Guió: Szabolcs Hajdu, basat en la novel·la El jugador, de Fiódor Dostoievski. Producció nord-americano-hongaresa. Amb Andi Vasluianu (Alex), Ion Sapdaru (Constantin Pop), Orsolya Török-Illyés (Gina Pop). Ambientada a Las Vegas, relata la història d’una família benestant de l’est d’Europa que no acaba d’entendre prou bé el que és el somni americà i això els du a perdre la dignitat i el respecte a si mateixos. Principlment, la pel·lícula se centre en la descripció de l’arquetípic home de l’Europa de l’est, tot mostrant relacions humanes complicades i apassionats assumptes amorosos, amb el món turbulent dels casinos com a rerefons. Més informació: Imdb (ang) | Mirage Film Studio | Director: Szabolcs Hajdu (White Palms).

Hi havia una selva (Il était une forêt). Direcció: Luc JACQUET. Producció francesa. Documental que es presenta anunciant que, per primer cop, veurem nàixer una selva tropical; que la pel·lícula sintetitza una acumulació gegantina de coneixements adquirits al llarg de segles. Del primer brot de la selva primària al desenvolupament de vincles entre plantes i animals, no seran pas menys de set segles que passaran per davant nostre. Des de fa molt, en Luc Jacquet filma la natura i el món animal, buscant d’emocionar i meravellar els espectadors amb històries úniques i apassionants. Conjuntament amb la botanista Francis Hallé han tirat endavant aquest film patrimonial sobre les selves tropicals primàries, un dels gran reptes ecològics, autèntics pulmons garants de la vida a la Terra. Distribuïdores: Walt Disney France. Més informació: Imdb (ang) | Comme Au Cinéma (fr) | Director: Luc Jacquet (Una amistt inoblidable, La marche de l’empereur) | Web oficial director.

Only Lovers Left Alive. Direcció: Jim JARMUSCH. Guió: Jim Jarmusch. Producció greco-germano-anglesa. Amb Tom Hiddleston (Adam), Tilda Swinton (Eve), Mia Wasikowska (Ava), John Hurt (Marlowe), Anton Yelchin (Ian). Dos vampirs enamorats de fa segles. L’Adam, músic underground, es retroba amb l’Eve, la seva amant de fa segles, deprimit i cansat de la direcció que ha près la societat dels humans. El seu amor queda posat a prova en topar amb Ava (Mia Wasikowska), la salvatge i indomable germana petita d’Eve. Vendes internacionals: HanWay. Més informació: Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | Director: Jim Jarmusch.

El viatge extravagant del jove i prodigiós T. S. Spivet (L’extravagant voyage du jeune et prodigieux T.S Spivet | The Young and Prodigious Spivet). Direcció: Jean-Pierre JEUNET. Guió: Jean-Pierre Jeunet i Guillaume Laurant, basat en la novel·la The Selected Works of T.S. Spivet, de Reif Larsen. En TS és un noiet de 12 anys. Un bon dia, el truquen de l’Institut Smithsonian i li fan saber que ha guanyat el premi Baird per haver descobert la màquina de moviment perpetu. Aleshores i sense que ningú no ho sàpiga, en TS decideix travessar els Estats Units amb un tren de mercaderies. Passa però, que tothom amb qui toparà, no el veuran més que com un noiet… Distribuïdores: Gaumont. Més informació: Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr).

Her. Direcció: Spike JONZE. Guió: Spike Jonze. Producció nord-americana. Amb Amy Adams (x), Joaquin Phoenix (Theodore), Rooney Mara (x).  Theodore, escriptor solitari, desenvolupa una relació inversemblant amb el sistema operatiu que acaba de comprar i que està dissenyat per a atendre-li totes les necessitats. Més informació: Imdb (ang) | Sinopsi i títol publicats (Film Stage, 31.08.2013) | Director: Spike Jonze.

Dau. Direcció: Ilya KHRZHANOVSKY. Guió: Ilya Khrzhanovskiy i Vladimir Sorokin, basat en el llibre Akademik Landau: Kak my jili, de Kora Landau-Drobantseva. Producció russa. Amb Teodor Kurentzis (Lev Landau), Radmila Schiogoleva (Konkordia – Kora Landau-Drobantseva). Film biogràfic que repassa èpicament la vida del famós científic, premi Nobel de Física, Lev Landau. Més informació: Imdb (ang) | Director: Ilya Khrzhanovskiy.

Like Father, Like Son (Soshite chichi ni naru). Direcció: KORE-EDA Hirokazu. Guió: Hirokazu Kore-eda. Producció japonesa. Amb Masaharu Fukuyama, Yôko Maki, Jun Kunimura.  Ryota, assalariat reeixit, rep una trucada de l’hospital en què li revelen que el seu fill de sis anys, de fet, no és seu, perquè li van canviar per un altre nadó, al cap de ben poc d’haver nascut. Més informació: Imdb (ang) | Director: Hirokazu kore-eda (Kiseki, Air Doll, Aruitemo Aruitemo, Nobody Knows, Distància)

Chávez. Direcció: Diego LUNA. Guió: Keir Pearson. Producció nord-americano-mexicana. Amb Michael Peña (César E. Chávez), Rosario Dawson (Dolores Huerta), America Ferrera (Helen Chávez). Film biogràfic sobre el sindicalista i activista pels drets civils, César Chávez, especialment centrat en la determinació amb què va organitzar la protesta no violenta més gran de la història dels EUA per aconseguir el reconeixement dels drets humans a més de cinquanta mil treballadors agrícoles de Califòrnia. Vendes internacionals: HanWay. Distribuïdores: Participant Media.  Més informació: Imdb (ang) | Director: Diego Luna (Abel), que anecdòticament el 2007 ja va dirigir un altre film de nom similar, JC Chávez, documental sobre el boxejador mexicà Julio César Chávez.

Une autre vie. Direcció: Emmanuel MOURET. Guió: Emmanuel Mouret. Amb Virginie Ledoyen (Aurore), Joey Starr (Jean), Jasmine Trinca (x). Pianista internacional, l’Aurore ha perdut les ganes de tocar. Coneix en Jean i, amb ell, recupera l’empenta artística; però en Jean no és pas solter. Vendes internacionals: Kinology*. Distribuïdores: Pyramide*. Més informació: Imdb (ang) | Comme au Cinema (fr) | Unifrance (fr/ang/esp/jap) | Director:  Emmanuel Mouret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!