Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de febrer de 2013
0 comentaris

Isabel Coixet troba refugi a Panorama Special de Berlín 2013

FOTO © A Contracorriente Ayer no termina nunca, d’Isabel Coixet

Què hi fa una pel·lícula d’Isabel Coixet (Barcelona, 09.04.1960) a la secció Panorama de Berlín 2013? Ja hi havia participat el 1996, amb Coses que mai no et vaig dir, el 2003 entrà  a la Competició amb Mi vida sin mi, el 2008 hi tornà amb Elegy, i l’any següent en fou membre del jurat internacional. El 2011 li van programar el documental Escuchando al Juez Garzón a Berlinale Special . Com és, doncs, que aquest 2013 presenta Ayer no termina nunca no pas a la Competició, ni tan sols fora de concurs, sinó a Panorama? És que la pel·lícula no té prou nivell i s’ha volgut esquivar l’error immens que es va cometre amb Mapa dels sons de Tòquio, ben escridassada a Canes? És potser una obra “fràgil” i s’ha volgut preservar-la de les tensions de la Competició? O, al contrari, és prou bona, però no ha acabat de fer el pes als programadors? Vés a saber! Ja tindrem ocasió de fer-nos-en una idea, quan la puguem veure d’aquí a uns mesos, ran de l’estrena comercial a casa nostra. En tot cas, davant de cert rebombori mediàtic per aquests rodals, quedi clar que Ayer no termina nunca va a una secció de les que abans se’n deia paral·lela, de Berlín 2013. Això sí, la hi han programada dins la línia Panorama Special, en què també trobem films de cineastes com Bruno Barreto, Noah Baumbach, Jacques Doillon, Rob Epstein i Jeffrey Friedman, algun dels quals també havia tingut anteriorment films en competició al certamen alemany.

Ayer no termina nunca (Ayer no termina nunca | Yesterday Never Ends)

Director: Isabel Coixet. Guió: Isabel Coixet, lliurement inspirat en Gif, de Lot Vekemans. Producció: A Contracorriente (Catalunya), Miss Wasabi Lab (Catalunya). Durada: 1h48.

Repartiment: Javier Cámara, Candela Peña.

Sinopsi: L’acció se situa l’any 2017, als afores de Barcelona. Una parella es retroba després d’un llrg intèrval de cinc anys. No han sabut res, l’un de l’altra, en tot aquest temps i cadascun d’ells ha hagut d’encarar circumstàncies de les que afecten especialment la vida. Ella es va quedar; ell se n’anà a Colònia. Quan pensen que el passat ja no té importància, de sobte, torna. Les ferides que no han sicatritzat segueixen obertes.

Vídeos: Tràiler VO. Altres vídeos: Pendent.

***

BERLÍN 2013 Panorama Special: Ayer no termina nunca (al/ang)

Premis a Berlín 2013: Pendent.

***

Vendes internacionals: Gaumont* (França). Distribuïdores confirmades abans o durant Berlín 2013: A Contracorriente. Més informació: Catalan Films (cat) | Imdb (ang) | Isabel Coixet | Miss Wasabi – Isabel Coixet.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: Màlaga 2013 – Inauguració. Altres Premis: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!