Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de febrer de 2013
0 comentaris

Berlín 2013 · Competició: “Camille Claudel 1915”, de Bruno Dumont

FOTO Camille Claudel 1915, de Bruno Dumont

Tot va començar amb una trucada de l’actriu Juliette Binoche al director Bruno Dumont, just quan aquest estava rodant Fora Satanàs. No s’havien vist mai personalment, però ella hi volia treballar. Explica Dumont que al cap d’un mes va preguntar-se a si mateix: I què podria fer amb ella? Perquè m’agrada molt treballar amb actors, però sovint no sé què fer-ne... Així és que, amb la Binoche i Jean-Luc Vincent, però envoltant-los d’actors no professionals, malalts mentals que representen interns de l’asil on és tancada Camille Claudel, Bruno Dumont s’inspira en la correspondència entre l’esculptora i son germà, l’escriptor Camille Claudel, per a aproximar-se a la vida de reclusió d’aquella dona a l’asil de Montdevergues.

Camille Claudel 1915 (Camille Claudel 1915)

Director: Bruno Dumont. Guió: Bruno Dumont, lliurement basat en l’obra i cartes de Paul Claudel, la correspondència de Camille Claudel i informes mèdics. Producció: 3D Productions (França). Coproducció: Arte France Cinéma (França). Durada: 1h37.

Repartiment: Juliette Binoche (Camille Claudel), Jean-Luc Vincent (Paul Claudel).

Sinopsi: Nascuda el 1864 a Aisne, al nord de França, l’esculptora Camille Claudel era la germana gran de l’escriptor Paul Claudel (es duien quatre anys). Fou la primera alumna d’ August Rodin i després la seva amant durant quinze anys, fins que el va deixar el 1895. El 1913, ran de la mort de son pare i havent passat deu anys reclosa al seu estudi de Quai Bourbon, de París, la família la va recloure, primer al psiquiàtric de Ville Evrard, prop de París, i més endavant a l’ asil de Montdevergues, al departament de Vaucluse. La pel·lícula s’ambienta a l’hivern de 1915, quan Camille ja és a l’asil de Montdevergues, on no tornarà a esculpir mai més, i és la crònica de la seva vida de reclusió, mentre espera una visita de son germà Paul.

Altres vídeos: Pendent.

***

BERLÍN 2013 Competició: Camille Claudel 1915 (al/ang)

Premis a Berlín 2013: Pendent.

***

Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores confirmades abans o durant Berlín 2013: ARP. Més informació: Facebook | Comme Au Cinéma | Imdb (ang).

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Altres Premis: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!