Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de febrer de 2013
0 comentaris

Berlín 2013 arranca amb les arts marcials del sofisticat Wong Kar-wai

FOTO The Grandmaster, de Wong Kar-wai

Amb arts marcials, evocant l’ombra del mític Bruce Lee i servides per Wong Kar-wai: així comença aquest vespre la Berlinale 2013. L’acció i les patacades, la coreografia del gest i un devassall d’estètica es pot dir que estan garantits, tant com la polèmica o, si més no, l’escalfament sobtat dels debats en la jornada inicial del certamen. I és que Wong Kar-wai, el romàntic sofisticat, l’autor gairebé obsessiu que gasta un munt de temps i la paciència dels seus productors polint i repolint els seus films, el cineasta que va fer el cim amb títols com In the Mood for love o 2046, ha caigut força en desgràcia entre els sectors de la crítica i la premsa cinematogràfica proclius a enlairar i enterrar directors, com si fossin titelles al servei de les modes o tendències que volen crear o potenciar. No crec que els sis anys que han passat des de la seva darrera My Blueberry Nights, les coses li hagin canviat gaire. I ara Wong, no tan sols obre les portes del certamen alemany, sinó que, a més, n’és el president del jurat internacional que haurà d’atorgar l’Ós d’Or i la resta del palmarès oficial d’entre els films que participen a la competició. Òbviament, The Grandmaster es projecta fora de concurs.

The Grandmaster (Yi dai zong shi)

Director: Wong Kar-wai. Guió: Wong Kar-wai, Xu Haofeng, Zou Jingzhi. Producció: Block 2 Pictures (Hong Kong, la Xina), Bona International Film Group (la Xina), Jet Tone Production (Hong Kong, la Xina), Sil-Metropole Organisation (Hong Kong, la Xina). Durada: 2h10.

RepartimentTony Leung Chiu Wai (Ip Man), Zhang Ziyi (Gong Er), Chang Chen (el Barber), Wang Qingxiang (Gong Baosen); amb la presència especial de  Cung Le.

Sinopsi: Comença com la història d’Ip Man (Tony Leung), el llegendari mestre de Bruce Lee i un mestre de l’escola Wing Chun, de Kung Fu, i es converteix en el retrat d’una època passada i d’un món perdut.

Altres vídeos: Pendent.

***

BERLÍN 2013 Fora de Competició – Inauguració: The Grandmaster (al/ang)

***

Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores confirmades abans o durant Berlín 2013: Golem | Wild Bunch. Més informació: Facebook (fr) | Imdb (ang).

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Altres Premis: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!