Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de febrer de 2013
0 comentaris

Berlín 2013 · Competició: “La Religieuse”, de Guillaume Nicloux

FOTO © Le Pacte Cartell francès de La Religieuse, de Guillaume Nicloux

De La Religieuse, de Denis Diderot, se n’han fet diverses adaptacions al cinema: La Religieuse (Jacques Rivette, 1966), La monaca del peccato (Joe D’Amato, 1986)… Guillaume Nicloux hi torna, centrant-se però en el destí de la noia jove, encarada a un sistema que aixafa l’individu, anant més enllà de les circumstàncies del relat, tot buscant la universalitat de la història. I compta amb un repartiment de joves revelacions femenines del cinema produït a França, acomboiades per veterans com Isabelle Huppert i Lou Castel. Actor i director teatral, el francès Guillaume Nicloux ja compta amb una dilatada carrera com a cineasta, certament modesta, en què a penes destaca Le Concile de Pierre (2005). Lector a la FEMIS, actualment mena també una activitat com a escriptor.

La Religieuse (La Religieuse | The Nun)

Director: Guillaume Nicloux. Guió: Guillaume Nicloux i Jérôme Beaujour, basat en la novel·la de Denis Diderot. Producció: Les Films du Worso (França). Durada: 1h54.

Repartiment: Pauline Etienne (Suzanne), Isabelle Huppert (mare superiora del convent Saint Eutrope), Louise Bourgoin (germana Christine, mare superiora del convent Sainte Marie), Martina Gedeck (mare de Suzanne), Gilles Cohen (el pare de Suzanne), Françoise Lebrun (Madame de Moni, mare superiora del convent Sainte Marie), Agathe Bonitzer (germana Thérèse), Alice De Lencquesaing (germana Ursule), Marc Barbé (mossèn Castella), François Négret (Maître Manouri), Lou Castel (Baró de Lasson), Pierre Nisse (marquès de Croismare).

Sinopsi: Al segle XVIII, la família de Susanne, de 16 anys d’edat, l’obliga a entrar al convent, malgrat que la noia vol viure al “món”. Al convent, topa amb les arbitrarietats de la jerarquia eclesiàstica: mares superiores benèvoles, cruels o un pèl massa amoroses… La passió i la força que atresora li permeten resistir a la barbàrie d’aquell indret, tot bregant pel que és el seu únic objectiu: retrobar la llibertat.

Vídeos: Tràiler VO. Altres vídeos: Pendent.

***

BERLÍN 2013 Competició: La Religieuse (al/ang)

Premis a Berlín 2013: Pendent.

***

Vendes internacionals: Le Pacte. Distribuïdores confirmades abans o durant Berlín 2013: Le Pacte. Més informació: Web oficial | Comme Au Cinéma (fr) | Imdb (ang).

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Altres Premis: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!