Ai, ai, ai!: els productors de Hollywood aposten per “Argo”, de Ben Affleck

FOTO © Warner Bros Argo, de Ben Affleck

Els premis gremials que anualment s’atorguen a la indústria nord-americana solen ser un bon indicador de per on aniran els Oscar. Al capdavall, els que votaran per l’estatueta solen pertànyer a un altre d’aquests gremis.

Anit, als PGA (Prucers Guild Award), Argo va guanyar com a Millor Pel·lícula de ficció; En Ralph, el destructor, com a MIllor Film d’Animació, i Searching For Sugar Man, com a Millor Documental. Clicant aquí, podrem veure els títols amb què competien els guanyadors.

Centrant-nos en l’apartat de ficcions: ni Lincoln, ni Història de Pi, ni Django desencadenat, ni Els miserables, ni Moonrise Kingdom, ni Operació Zero Dark Thirty, ni… Han optat per Argo. I això, no tan sols situa la pel·lícula de Ben Affleck en molt bona posició en la cursa pels Oscar, sinó que també pot resultar molt significatiu: és beneir un cinema de narrativa elemental però molt arrelada en la tradició nord-americana (allò del “salvament al darrer minut”) i, sobretot, d’una dramatúrgia potentíssima pel que fa als personatges i la situació que els toca viure (cosa de no menys tradició en un cert cinema de Hollywood). En parlarem.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *