Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de febrer de 2013
0 comentaris

Berlín 2013 · Competició: “Gloria”, de Sebastián Lelio

FOTO Gloria, de Sebastián Lelio

Sebastián Lelio (Santiago, Xile, 08.03.1974) pertany a la generació de joves cineastes xilens que, aquests darrers anys estan cridant l’atenció de festivals, crítica i cinèfils arreu del món. El seu primer llargmetratge, La Sagrada Família es projectà a Sant Sebastià 2006; el segon, Navidad, fou seleccionat per la Quinzena de Realitzadors de Canes 2009: el seu següent treball, El año del tigre, participà a la competició de Locarno 2011. Ara, fa el salt a la divisió d’honor dels festivals amb Gloria, film sobre una dona ja madura que malda per aprofitar la que podria ser la seva última oportunitat de viure una història d’amor.

Gloria (Gloria)

Director: Sebastián Lelio. Guió: Sebastián Lelio, Gonzalo Maza. Producció: Fabula* (Xile), Nephilim Producciones (Espanya). Durada: 1h45.

Repartiment: Paulina García (Gloria), Sergio Hernández (Rodolfo), Coca Guazzini (Luz), Antonia Santa María (María), Diego Fontecilla (Pedro), Fabiola Zamora (Ana).

Sinopsi: La Gloria té 58 anys i està sola en aquesta vida. Per a omplir el buit, farceix els dies amb tot d’activitats i, de nit, busca l’amor a les festes per a solters adults, on només aconsegueix perdre’s en un reguitzell d’aventures sense cap mena de sentit. Coneix en Rodolfo, un home de seixanta-cinc anys que s’acaba de separar i s’obsessiona (i de quina manera) amb Gloria. Ella s’hi avé, sap que aquesta relació podria ser ben bé la seva darrera oportunitat, però aquesta història d’amor s’embolica perquè en Rodolfo té una dependència malaltissa dels seus fills i la seva ex-dona. Així és com la Gloria acaba estavellant-se contra la cruel realitat del món i haurà de refer-se’n per encarar amb prou força la definitiva entrada a la vellesa.

Vídeos: Tràiler VO. Altres vídeos: Tràiler.

***

BERLÍN 2013 Competició: Gloria (al/ang)

Premis a Berlín 2013: 1 premi oficial (Millor Actriu -Paulina García-), 2 premi no oficial (Jurat Ecumènic, Cinemes Alemanys d’Art).

***

Vendes internacionals: Funny Ballons. Distribuïdores confirmades abans o durant Berlín 2013: pendent. Més informació: Web oficial | Imdb (ang).

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: Sant Sebastià 2012 · Cinema en Construcció. Altres Premis: Sant Sebastià 2012 (Premi Cinema en Construcció de la Indústria).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!