Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de febrer de 2013
0 comentaris

Berlín 2013 · Competició: “Nobody’s Daughter Haewon”, de Hong Sangsoo

FOTO © Jeonwonsa Nobody’s Daughter Haewon, de Hong Sangsoo

En l’apassionant, intel·ligentíssim, humil i simpàtic (quan no divertit) procés deconstructiu del cinema que mena el sud-coreà Hong Sangsoo, ara toca el vincle somnis-cinema. Recordem-ho, a Ha Ha Ha, juga amb l’espai (la mateixa ciutat on els dos amics protagonistes van ser alhora, sense saber-ho…); a El dia que ell arriba, el temps és la joguina (uns mateixos personatges es trobaven i tornaven a trobar al decurs d’una sèrie de dies, als mateixos llocs); a En un altre país, deconstrueix els personatges (una mateixos protagonistes, que comparteixen nom i característiques, ho són d’uns relats diferents, que es desenvolupen al mateix lloc). Ara, a Nobody’s Daughter Haewon, és el torn dels somnis, la dimensió onírica del cinema, la percepció de la realitat formada per allò tangible i allò somiat.

Comenten els organitzadors de la Berlinale: Als seus anteriors films, Hong Sangsoo ha explorat els camins insondables de l’amor i la impossibilitat de les relacions sentimentals, des del punt de vista dels seus protagonistes masculins. Ara canvia de perspectiva. Tanmateix, l’univers emocional de la seva protagonista (Haewon, una dona a qui li agrada somiar) segueix sent sorprenent i d’autèntic trencaclosques. I potser aquesta pel·lícula és tan sols un d’aquests somnis, del quals Haewon es desperta i es troba en llocs ben estranys. Perquè qui pot dir fins a quin punt és irreal la nostra vida de vigília i reals no són els nostres somnis?

Nobody’s Daughter Haewon  (Nugu-ui Ttal-do Anin)

Director: Hong Sangsoo. Guió: Hong Sangsoo. Producció: Jeonwonsa Film (Corea del Sud). Durada: 1h30.

Repartiment: Jeong Eun-Chae (Haewon), Lee Seon-gyun (Seongjun), Yoo Joon-sang (Jungshik),  Ye Ji-won (Yeonju),

Sinopsi: La Haewon, estudiant universitària, es vol deixar córrer la relació secreta que manté amb un seu professor, en Seongjun. Sentint-se deprimida després d’acomiadar sa mare, que l’endemà emigra cap al Canadà, busca en Seongjun altra vegada, al cap de temps de no vure’l. Aquest dia, al restaurant on fan cap,  topen amb els seus companys de classe, que s’adonen de la relació que manté la parelleta. La Haewon es posa nerviosa i en Seongjun li proposa de fugir plegats… La Haewon és somiadora de mena i, sens dubte, allò que somia ho compara amb la vida de desperta; ara, no es pot pas negar que tot plegat forma part de la seva vida…

Altres vídeos: Tràiler.

***

BERLÍN 2013 Competició: Nobody’s Daughter Haewon (al/ang)

Premis a Berlín 2013: Pendent.

***

Vendes internacionals: Finecut. Distribuïdores confirmades abans o durant Berlín 2013: pendent. Més informació: Web oficial | Imdb (ang).

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Altres Premis: pendent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!