Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 de desembre de 2012
0 comentaris

Primeres notícies de la Berlinale 2013

FOTO © Mars Films Promise Land, de Gus Van Sant

Del 7 al 17 de febrer de 2013, 63a edició del Festival de Berlín. Això vol dir que, des de ja fa unes setmanes, es van fent públiques un seguit de notícies sobre el certamen, cosa que indubtablement serà més intensa al decurs de gener, a mesura que ens anem acostant a la data d’inauguració. En aquest apunt em faig ressó d’aquestes primeres notícies:

WONG Kar-wai, president del Jurat. L’esteticista i malaltissament romàntic cineasta de Hong Kong, de qui s’espera —en data incerta— un nou llargmetratge (The Grandmasters, el primer en sis anys, després de l’atzucac de My Blueberry Nights) serà el president del Jurat Internacional de la 63a Berlinale. Habitual de Canes —on ha participat en set ocasions, a més de ser-ne president del Jurat el 2006—, Wong havia tingut Days of Being Wild (1990) i Fallen Angels (1995) al Fòrum.

Homenatge i Ós d’Or Honorífic a Claude Lanzmann. Claude Lanzmann és un dels grans documentalistes. Amb la seva representació de la manca d’humanitat i de la violència, de l’antisemitisme i les seves conseqüències, va crear una nova forma d’exploració cinematogràfica i ètica. Per a nosaltres, és un honor retre-li homenatge, ha declarat Dieter Kosslick, director de la Berlinale. Autor de Shoah (1985), Lanzmann va nàixer a París el 1925, de pares jueus, va lluitar amb la Resistència, estudià filosofia a França i Alemanya, i particià en un lectorat en la aleshores acabada de crear Universitat Lliure de Berlín el 1948/49. Va donar un suport actiu al moviment per l’alliberament d’ Algèria a començament dels anys seixanta.

Primers títols confirmats per a la Competició. Ja hi ha una llista oficial amb els primers films confirmats com a aspirants a l’Ós d’Or:

Nobody’s Daughter Haewon  (Nugu-ui Ttal-do Anin). Direcció: HONG Sangsoo. Producció sud-coreana. Amb Eunchae Jung, Sunkyun Lee.

Gloria. Direcció: Sebastián LELIO. Coproducció xileno-espanyola. Amb Paulina García, Sergio Hernández.

La posició del nen (Pozi?ia Copilului | Child’s Pose). Direcció: C?lin Peter NETZER. Producció romanesa. Amb Lumini?a Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu.

Paradís: Esperança (Paradies: Hoffnung | Paradise: Hope). Direcció: Ulrich SEIDL. Coproducció austríaco-franco-alemanya. Amb Melanie Lenz, Vivian Bartsch, Joseph Lorenz, Michael Thomas.

Promised Land. Direcció:  Gus VAN SANT. Producció nord-americana. Amb Matt Damon, Frances McDormand, John Krasinski, Rosemarie DeWitt, Hal Holbrook.

Primer títol Fora de Competició. Fora de concurs ja s’ha anunciat l’estrena mundial de:

The Croods. De Kirk DE MICCO i Chris SANDERS. Producció nord-americana. Cinta d’animació en 3D, amb les veus (en la VO) de  Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds.

Primer títol de Berlinale Special. Documental en estrena mundial:

Unter Menschen (Redemption Impossible). Direcció: Christian ROST i Claus STRIGEL. Producció alemanya. Documental.

Retrospectiva 2013: The Weimar Touch.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!