Comença el Cambridge Film Festival amb una secció dedicada al “Cinema Català”

FOTO (Emon) Pa negre, d’Agustí Villaronga

Al marc de la 32a edició del Festival de Cinema de Cambridge, enguany es projecta una sèrie de pel·lícules de producció catalana, en un apartat dedicat específicament al Catalan Cinema: Pa negre, d’Agustí Villaronga; Barcelona (un mapa), de Ventura Pons; Gràcies per la propina, de Francesc Bellmunt; Un cos al bosc, de Joaquín Jordà; La nit que va morir l’Elvis, d’Oriol Ferrer; V.O.S., de Cesc Gay; El pont de Varsòvia, de Pere Portabella.

Permeteu que, pel seu valor documental, reprodueixi el text amb què es presenta aquesta mostra de cinema nostrat a Cambridge: Catalonia is one of the oldest nations in Europe, currently an autonomous community of Spain, with a strong cultural and political heritage. Increasingly, here is a cinema that is less conventional than that of Spain or even the films of Pedro Almodóvar – which is not to say that they are inaccessible to general audiences. The legacy of the Spanish Civil War hangs heavily in the filmmaking of the region, but is interpreted in many different ways. In this overview, we highlight some extraordinary work from seven Catalan directors: from complex comedy to vibrant artistic cinema, these are directors pushing to the edge of what cinema can achieve. Thanks to Ramon Lamarca for all his knowledge, advice, help and support in delivering this season. Additional thanks to the Institut Ramon Llull and Catalan Films & TV.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *