Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

9 de setembre de 2012
0 comentaris

Venècia 2012: els premis d’ Horitzons

FOTO © La Biennale di Venezia Wang Bing amb el Premi Horitzons 2012

El Jurat de la secció Horitzons, format per l’actor italià  Pierfrancesco Favino; l’holandesa Sandra den Hamer, estudiosa del cinema, directora de festival (Rotterdam) i museus; la video artista britànica originària de Bangla Desh, Runa Islam; el productor nord-americà Jason Kliot; la directora i actriu libanesa Nadine Labaki, el director macedoni, resident als EUA, Milcho Manchevski, i el director nord-americà d’origen iranià Amir Naderi, ha concedit els guardons següents:

Premi Horitzons a un llargmetratge:

Tres germanes (San Zi Mei | Three Sisters). Direcció: WANG Bing. Producció franco- xinesa (Hong-Kong). Documental. Tres germanetes viuen en un poblet de muntanya, a Yunnan; quan no treballen al camp, ronden pel carrer. Els pares no viuen amb elles, però quan la tia ja no les pot mantenir, apareix el pare, que se les vol endur a ciutat, tot i que a la fi deixa la gran amb l’avi. AP: Rendez-Vous. Més informació: Mostra de Venècia [enllaç no permanent] | Toronto 2012 ·Wavelengths (ang) -enllaç no permanent-. Durada: 2h33. Sobre el director: Wang Bing (Xi’an, Shaanxi, Xina, 1967)

Premi Especial del Jurat Horitzons (a un llargmetratge):

Tango libre. Direcció: Frédéric FONTEYNE. Producció franco-belga-luxemburguesa. Amb François Damiens, Sergi López, Jan Hammenecker. Els tangos que balla un cop a la setmana és l’única distracció que té un guarda de presons, que mena tanmateix una vida ben senzilla. Un vespre balla amb una dona radiant, de trenta anys i mare d’un xicot de quinze, que l’endemà se la troba a la sala d’espera de la presó, on hi té internats l’home i l’amant. AP: Rendez-Vous. Vendes internacionals: Films Distribution. Més informació: Mostra de Venècia [enllaç no permanent]. Durada: 1h45. Sobre el director: Frédéric Fonteyne (Uccle, Bèlgica, 1968)

Premi Horitzons a un curtmetratge:

Invitation (Cho-De). Direcció: YOO Ming-young. Producció sud-coreana. Amb Lee Shang-hee. Durada: 0h16

Curtmetratge que la Mostra de Venècia nomina per als EFA (Premis del Cinema Europeu) 2011:

Out of Frame (Titloi Telous). Direcció: Yorgos ZOIS. Producció grega. Durada: 0h10

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!