Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de setembre de 2012
0 comentaris

Venècia estrena la còpia restaurada de “Fanny i Alexander””

FOTO Fanny i Alexander, d’Ingmar Bergman

Millor no podria acabar la mirada enrere de la Mostra veneciana d’enguany. I és que si sempre ennobleix poder programar un títol d’Ingmar Bergman, és un honor dels que afalaguen poder estrenar la versió restaurada d’un film com Fanny i Alexander. Per deixar clar que la cosa s’acaba a l’engrós, arrodoneixen la jornada amb una altra restauració, certament, de grans dimensions: la de la pel·lícula en cinerama South Seas Adventure, que compta amb Orson Welles entre els narradors.

Selecció de films que es projecten divendres 7 de setembre a:

Venezia Classici i Retrospectiva.

Fanny i Alexander (Fanny och Alexander). Direcció: Ingmar BERGMAN. Producció sueca, 1982. Còpia restaurada. Més informació: Imdb (ang). Durada: 3h08. Sobre el director: Ingmar Bergman (Uppsala, Suècia, 14.07.1918 – Fårö, Suècia, 30.07.2007)

South Seas Adventure. Direcció: Carl DUDLEY, Richard GOLDSTONE, Francis D. LYON, Walter THOMPSON, Basil WRANGELL. Producció nord-americana, 1958. Versió restaurada d’aquest film de cinc episodis rodat amb la tècnica Cinerama. Amb Diane Beardmore, Marlene Lizzio, Tommy Zahn i la veu (entre d’altres) d’Orson Welles. Més informació: Mostra de Venècia (it/ang) -enllaç no permanent- | Imdb (ang). Durada: 2h23.

Miradas múltiples (La máquina loca). Direcció: Emílio MAILLÉ. Producció franco-hispano-mexicana. Documental, immersió en les imatges més simbòliques i iconogràfiques de la cinematografia mexicana, amb comentaris dels directors de fotografia més importants de l’actualitat. Durada: 1h30. Sobre el director: Emílio Maillé (Ciutat de Mèxic, Mèxic, 09.05.1963)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!