Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de setembre de 2012
0 comentaris

Hiam Abbas debuta amb un film sobre l’herència i el buit d’Arafat a la comunitat palestina

FOTO Herència, de Hiam Abbas

Costa poc afigurar-se fins a quin punt Herència, el debut en el llargmetratge de l’actriu palestina Hiam Abbas, està concebuda com una ficció al·legòrica al buit que ha deixat Arafat al si del seu poble: l’argument se centra en la confrontació entre els membres d’una mateixa família palestina, mentre Israel envaeix el Líban i el pare d’aquella família ha entrat en coma i va cap a la mort segura. Resident a França, Abbas milita al Front d’Alliberament Nacional i, bona coneixedora del conflicte al seu país, ha assessorat diversos cineastes, entre els quals Steven Spielberg (per a la realització de la molt agosarada i políticament no prou valorada, Munic).

Selecció de films que es projecten dimecres 5 de setembre a l’Altra Venècia:

Jornades dels autors.

Herència (Héritage | Inheritance). Direcció: Hiam ABBASS. Producció: franco-israeliano-turca. Amb Ghazi Albuliwi, Tom Payne (II), Hiam Abbass. Estiu de 2006. Una família palestina que viu al nord de Galilea celebra el casament d’una filla, mentre es desferma la guerra entre Israel i el Líban. Els conflictes interns també esclaten al si de la família – es revelen secrets i tot de mentides queden desemmascarades. Les batalles entre els diferents membres de la família arriben a ser tan cruels com la guerra mateixa, especialment des que el pare ha entrat en coma i va cap a una mort segura. Vídeo: Tràiler VOSA. AP: Rendez-Vous. Vendes internacionals: Films Distribution. Més informació: My Movies (it) | Imdb (ang). Durada: 1h28. Estrena mundial.  Sobre la directora: primer llargmetratge com a cineasta de l’actriu Hiam Abbass (Natzaret, Palestina, 30.11.1960).

Setmana de la Crítica.

No vull dormir sola (No Quiero Dormir Sola | She Doesn’t Want to Sleep Alone | Non voglio dormir sola). Direcció: Natalia BERISTAIN. Producció mexicana. Amb Mariana Gajá, Adriana Roel. Viu amb son pare, sense que tinguin una realació gens bona, no té una feina fixa i al damunt té el problema que no pot dormir sola. Surt de nit a buscar algun noi, que l’endemà esdevé una presència engabanyosa. Les coses canvien però quan s’ha de fer càrrec d’una àvia, exactriu, alcohòlica i amb Alzheimer: entre ambdúes neixarà una relació impensable que durà a la descoberta dels respectius mons humans i afectius. Vídeo: Reportatge IMCINE (esp). Més informació: My Movies (it) | Imdb (ang). Durada: 1h23. Estrena mundial.  Sobre la directora: primer llargmetratge de la curtmetratgista, directora de càsting i polifacètica Natalia Beristain.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!