La Mostra de Films de Dones du a Barcelona “Obrir portes i finestres”, la gran triomfadora de Locarno 2011

Del 7 al 17 de juny, la barcelonina XX Mostra de Films de Dones.

A la programació, diverses seccions: Interrogar el passat, Imaginar el futur, Sessions Especials, Joves realitzadores magribines, El sexe dels àngels, Una antologia, El cinema de les autores: Agnès Varda, Actes d’escolta. Imaginaris postcolonials, Territoris intervinguts. Curts en femení, Vídeo del minut.

D’entre les pel·lícules, Attenberg, d’ Athina Rachel Tsangari; Sur la planche, de Leila Kilani, i Obrir portes i finestres, de Milagros Mumenthaler, gran triomfadora a Locarno 2011. I Tarachime, diari filmat de Naomi Kawase; Golden Eighties, de Chantal Akerman; Nascuda en flames, de Lizzie Borden; Agnès de ci de là Varda, d’ Agnès Varda. El tesoro de América – El oro de Pascua Lama, de Carmen Castillo, la podrem veure conjuntament amb altres treballs documentals com Encaixonats, de Marta Saleta, sobre la transformació al barri de Vallcarca, de Barcelona; Espui, d’Anna Soldevila, el viatge d’una dona que torna al petit poble dels seus ancestres, i Per amor a la ciutat, de Carla Bisart Molins, Noelia Bonet i Sonia Garcia Guillen, sobre el paper de la dona al món i a la història començant per un petit barri obrer de la ciutat de Tarragona anomenat Torreforta.

Permeteu que destaqui, entre els films projectats en sessió especial Ferida Arrel: Maria Mercè Marçal, obra col·lectiva a l’entorn de la figura de la poeta catalana Maria-Mercè Marçal i composta per la mirada de vint-i-dues realitzadores de diferents generacions que s’endinsen en la seva vida i obra per reflexionar sobre la construcció de la mirada i la identitat femenina.

FOTO Logotip oficial de la 20a Mostra de Films de Dones

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *