Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

24 de maig de 2012
0 comentaris

Canes 2012: programa del dijous 24 de maig

Canes 2012: programa del dijous 24 de maig.

Selecció Oficial – Competició.

The Paperboy (The Paperboy | Paperboy), de Lee DANIELS. Producció nord-americana. Amb Matthew McConaughey, Zac Efron, Nicole Kidman, John Cusack. Un periodista torna a la seva ciutat natal de Florida, convençut que té l’article que el llançarà professionalment. Una dona enigmàtica que es carteja amb condemnats a mort li demana que intervingui en el cas d’un sentenciat presumptament innocent. El germà del periodista, un noi que reparteix diaris a estones i està embadalit amb aquella dona misteriosa, el du pertot arreu, del penal als aiguamolls, on els secrets es va fent cada cop més espessos… Adaptació de la novel·la eròtico-criminal The Paperboy, de Peter Dexter (Paris Trout, RushMulholland Falls), que durant gairebé una dècada Pedro Almodóvar havia tingut entre mans. Finalment, ha estat el productor (Monster’s Ball) i director (Precious) Lee Daniels qui se n’ha fet càrrec. Durada: 1h41.

Post Tenebras Lux (Post Tenebras Lux), de Carlos REYGADAS. Producció franco-holandesa-mexicana. Amb Adolfo Jimenez, Natalia Acevedo, Willebaldo Torres. A Mèxic, en Juan i la seva jove família han deixat enrere la ciutat per a instal·lar-se a la ruralia. Allà gaudeixen d’un món que s’agafa la vida d’una altra manera i també el pateixen. En Juan es pregunta si aquests mons són complementaris o bé si estan confrontats inconscientment per a eliminar-se entre ells. Records d’infantesa i adolescència, somnis de vida, emocions i pensaments sobre l’existència, que Carlos Reygadas —Japón (2002), Batalla en el cielo (2005), Llum silenciosa (2007)— ha filmat en indrets on ha viscut. Durada: 1h40.

Selecció Oficial – Sessions Especials.

The Central Park Five, de Ken BURNS, Sarah BURNS i David McMAHON. Producció nord-americana. El 1989, cinc nois negres i hispans de Harlem van ser detinguts i condemnats per la violació d’una dona blanca al Central Park de Nova York. Es van passar entre sis i tretze anys a la presó, fins que un violador en sèrie va confessar ser l’únic autor d’aquell crim, conduint a l’exoneració dels càrrecs que pesaven contre ells. Amb el rerefons d’una ciutat en decadència, en un clima de violència tensió racials, la pel·lícula descriu la història d’aquell crim, de la precipitació policíaca, dels mitjans de comunicació delerosos de sensacionalisme, del públic ofès i de les cinc vides esguerrades per aquest error judicial. Dels documentalistes Ken Burns (The War), Sarah Burns, David McMahon. Durada: 1h59.

Selecció Oficial – Un Certain Regard.

Miss Lovely (Miss Lovely), d’Ashim AHLUWALIA. Producció índia. Amb Nawazuddin Siddiqui, Niharika Singh, Anil George. La devastadora història de dos germans que produeixen sòrdids films de sexe i terror a meitat dels anys vuitanta pels baixos fons de Bombai. Inspirada remotament en la vida de Kanti Shah, son germà i la seva dona, l’actriu Sapna Tanveer. Llargmetratge d’ Ashim Ahluwalia, els curts del qual s’han projectat en prestigiosos centres d’art modern d’arreu del món i un seu documental passà pel Fòrum de la Berlinale 2006. Durada: 1h50.

Tres mons (Trois mondes | Three Worlds), de Catherine CORSINI. Producció francesa. Amb Clotilde Hesme, Raphaël Personnaz, Arta Dobroshi. Un noi d’origen humil, a punt de fer un bon casament, atropella un home i fuig; ho veu una dona que atén la víctima i vol ajudar-ne la dona, una immigrant sense papers. Però quan topa a l’hospital amb el noi que va veure fugir, no pot denunciar-lo… Tres mons, el de la núvia, el del noi i la testimoni i el de la immigrant sense papers, en mans de Catherine Corsini, guionista i realitzadora televisiva no gaire reeïxida al cinema, amb un cert interès pels conflictes sentiments i les relacions triangulars (Partir, La repetition). Durada: 1h41.

Selecció Oficial – Cinéfondation.

Programa 2 de la Cinéfondation.

Abigail, de Matthew James REILLY. Durada: 17′. Escola: NYU (EUA).

Pude ver un puma, d’ Eduardo WILLIAMS. Durada: 17′. Escola: UCINE (Argentina).

Slug invasion, de Morten HELGELAND. Durada: 6′. Escola: The Animation Workshop (Dinamarca).

Les ravissements, d’ Arthur CAHN. Durada: 50′. Escola: La Fémis (França).

Programa 3 de la Cinéfondation.

Terra, de Piero MESSINA. Durada: 23′. Escola: CSC (Itàlia).

Dorogana, de Taisia IGUMENTSEVA. Durada: 32′. Escola: VGIK (Rússia).

Head over Heels, de Timothy RECKART. Durada: 10′. Escola: NFTS (Anglaterra).

Resen, d’ Eti TSICKO. Durada: 26′. Escola: TAU (Israel).

Selecció Oficial – Cannes Classics.

Homenatges.

Georges Lautner. En presència de molts amics seus, es projectarà una còpia restaurada de Les Barbouzes —1964—. Més informació: Comme Au Cinéma.

Al voltant de la selecció oficial.

Cinema de la platja.

Lliçó de cinema.

Normal Lloyd. Una lliçó d’Història.

Cannes Junior.

La botiga dels suïcides (Le Magasin des suicides | The Suicide Shop), de Patrice LECONTE. Producció franco-belga. Film d’animació. En una ciutat deprimida, on tothom ha perdut l’esma, el negoci més reeïxit és la botiga dels suïcides; però la mestressa acaba de tenir una criatura que és l’alegria de la vida… Basat en la novel·la de Jean Teulé, Le magasin des suicides (Ed. Julliard). Patrice Leconte, que debuta en l’animació després d’haver dirigit films com ara Confidències massa íntimes (2004), L’home del tren (2002), La vídua de Saint Pierre (2000), La noia del pont (1999), Ridícul (1996), El marit de la perruquera (1990), Monsieur Hire (1989).  Vídeos: Tràiler VO. Durada: 1h19.

Quinzena dels Realitzadors.

El rei dels porcs (Dae gi eui wang | The King of Pigs | Le Roi des cochons) de YEUN Sang-ho. Producció sud-coreana. Film d’animació independent, sobre dos homes a qui les coses van malament que es retroben i parlen de l’època de l’institut, quan els rics i afortunats “gossos” els tenien tiranitzats i un company que s’hi rebel·là, passà a ser l’heroi seu, dels “porcs”. Opera prima de Yeun Sang-ho. Durada: 1h37.

Amistats perilloses (Dangerous liaisons), de HUR Jin-ho. Producció xinesa. Amb Ziyi Zhang, Dong-kun Jang, Cecilia Cheung. Adaptació de la novel·la de Choderlos de Laclos, trasplantada al Xangai dels anys trenta, quan l’ombra bèl·lica és el marc dels jocs perillosos entre una dona seductora i llibertina, un seu antic amant i una noia innocent i candorosa. Una gosadia cinematogràfica que assumeix Hur Jin-ho, director sud-coreà especialitzat a tractar de l’amor i les seves batalles, als seus films (Christmas in August, Neu d’abril…). Durada: 1h50.

Segon programa de curtmetratges. Durada total: 1h25
.

Retrat d’una memòria (Portret Z Pamieci | Drawn From Memory), de Marcin BORTKIEWICZ. Producció polonesa.

The Curse, de Fyzal BOULIFA. Coproducció anglo-marroquina.

Tram, de Michaela PAVLÁTOVÁ. Coproducció franco-txeca.

El morts vivents (Os mortos-vivos | Les morts-vivants | The Living Dead), d’Anita ROCHA DA SILVEIRA. Producció brasilera.

Wrong Cops, de Quentin DUPIEUX. Producció francesa.

Setmana de la Crítica.

Cerimònia de Cloenda de la Setmana de la Crítica.

Premis. Proclamació i lliurament dels premis.

Projecció dels curtmetratges:

Matí de Sant Antoni (Manhã de Santo António | Morning of Saint Anthony’s Day), de João Pedro RODRIGUES. El president del jurat dels curtmetratges d’aquesta Setmana de la Crítica la clourà precisament amb aquest seu curt, sobre una tradició de nuvis, el matí del 13 de juny, diada de Sant Antoni, patró de Lisboa. Durada: 25′.

Walker – Beautiful 2012, de TSAI Ming-Liang. Producció xinesa (Hong-Kong). Curtmetratge. Walker és una reflexió de l’autor sobre la bellesa de Hong-Kong, al marc de la iniciativa Beautiful 2012, en què quatre cineastes (Ann Hui, Gu Changwei, Tsai Ming-Liang, Kim Tae-yong) aporten la seva visió sobre la pregunta “Què és la bellesa?”. Durada: 27′.

Invitacions.Nisi Masa.

***

FOTO Matthew McConaughey i Zac Effron, a The Paperboy, de Lee Daniels

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!