Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 de maig de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Un Certain Regard: “Fins a perdre el cap”, de Joachim Lafosse

Fins a perdre el cap (À perdre la raison | Loving Without Reason)

En un clima afectiu insuportable, una mare belga va matar els seus cinc fills abans d’intentar suïcidar-se. El fet va trasbalsar d’allò més l’opinió pública belga. Ara, Joachim Lafosse (Brussel·les, 1975) i el seu equip de guionistes s’hi han inspirat, a Fins a perdre el cap; ficció protagonitzada per Emilie Dequenne (la Rosetta dels germans Dardenne), amb Niels Arestrup i Tahar Rahim (el tàndem d’ El profeta).

L’afectivitat desmesurada d’un acollidor home gran esdevé opressiva, asfixiant, per als joves en aquest film; així com a l’anterior Élève libre (2008), l’estimació d’un adult desmunta les fronteres afectives de l’adolescent protagonista, o a Nua propietat (2007) dos germans molt ben avinguts s’emboliquen en una guerra fratricida ran d’una decisió de la seva mare.

Joachim Lafosse segueix, doncs, en la seva línia temàtica i, alhora, comptant amb el suport privilegiat dels festivals cinematogràfics. El seu primer llargmetratge, Folie Privée (2004), ja va entrar en competició a Locarno, certamen on tornaria dos anys després amb Ça rend heureux. I el 2007 presentà en competició a Venècia Nua propietat. Pel que fa a Canes, el 2005 participà a l’Atelier amb un projecte anomenat Révolte intime, que acabaria convertint-se en Élève libre, que s’estrenaria finalment a la Quinzena dels Realitzadors 2008. Enguany, entra a la Selecció Oficial de Canes, per la porta d’Un Certain Regard.

Fins a perdre el cap (À perdre la raison | Loving Without Reason)

Director: Joachim Lafosse. Guió: Joachim Lafosse, Thomas Bidegain, Matthieu Reynaert. Producció: Versus Production (Bèlgica), Samsa Films (Luxemburg), Les Films Du Worso (França), Box Productions (Suïssa). Durada: 1h54.

Repartiment: Niels Arestrup (Dr. Pinget), Tahar Rahim (Mounir), Emilie Dequenne (Murielle).

Sinopsi: La Murielle i en Mounir s’estimen apassionadament. De ben petit, el noi viu amb el Dr. Pinget, que va acollir-lo i l’ha educat com si fos un fill seu. Quan en Mounir i la Murielle decideixen casar-se i tenir fills, de dependència de la parella envers el metge esdevé excessiva. Ell es va trobant reclosa en un clima afectiu irrespirable, cosa que du la família cap a una sortida tràgica.

***

Vídeos: Tràiler VOSA | Tràiler VO – Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: Magali Montet. Vendes internacionals: Les Films du Losange. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Les Films du Losange [t] | O Brother [f].

Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Un Certain Regard: Fins a perdre el cap (fr / ang /esp). 

Premis a Canes 2012: 1 premi (Actriu UCR —Émilie Dequenne, exaequo—).


Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa dt 22 maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: Un Certain Regard | Canes 2012 · Un Certain Regard: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO © Versus productions – Kris Dewitte Fins a perdre el cap, de Joachim Lafosse

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!