Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

10 de maig de 2012
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2012 · Sessions Especials: “Turistes”, de Ben Wheatley

Turistes (Sightseers | Touristes!)

Comèdia negra de Ben Wheatley (Billericay, Regne Unit, 1972), especialment conegut i reconegut com a autor de thrillers terrorífics d’atmosferes opressives —Down Terrace (2009), Kill List (Méliès d’argent a la Millor Pel·lícula Europea, a Sitges 2011)—. Per a aquest nou lliurament de sensacions fortes, això sí, amb tó humorístic, s’ha basat en guió dels seus actors protagonistes i ha comptat amb el productor Edgar Wright (Attack the Block, i també autor de Hot FuzzShaun of the Dead, Scott Pilgrim vs The World). I la cosa va d’un noi que s’endú la xicota de vacances per Anglaterra amb la seva caravana, però de seguida les coses i la gent els ho esguerra i el que havien de ser unes dies de “somni” es converteix en un malson… també pels que la parelleta van trobant de camí.

Turistes (Sightseers | Touristes!)

Director: Ben Wheatley. Guió: Alice Lowe, Steve Oram. Amb la participació d’Amy Jump. Producció: Big Talk Pictures (Anglaterra). Coproducció: Rook Films (Anglaterra). Durada: 1h29.

Intèrprets: Alice Lowe, Steve Oram.

Sinopsi: La Tina ha tingut sempre una vida tranquil·la i ben ordenada, protegida per una mare possessiva i dominant. Són les primeres vacances que compartiran com a parelleta i en Chris li vol fer descobrir Anglaterra amb la seva caravana. Quin descans, per a la Tina! però ben aviat, aquestes “vacances de somni” degeneren: turistes negligents, adolescents sorollosos i càmpings reservats aviat esmicolaran el somni d’en Chris i… el de tots els que, de camí, s’hi toparan.

***

Vídeos: Fragment VOSF.

Webs oficials: Sightseersmovie [f] [t] (ang).

AP: Le Public Systeme, Premier PR*. Vendes internacionals: Protagonist Pictures. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Wild Side/Le Pacte.

Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinema (fr) | MyMovies (it).

***

QUINZENA DELS REALITZADORS – CANES 2012: Turistes (fr / ang). 

Premis a Canes 2012: 1 premi col·lateral (Palm Dog -Banjo i Poppy-).


Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa dc 23 maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: la Quinzena dels Realitzadors | Quinzena dels Realitzadors – Canes 2012: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Informacions al marge de Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: Sitges 2012 Oficial Fantàstic Competició. Premis: Sitges 2012 (Millor Actriu —Lowe—, Millor Guió).

***

FOTO Turistes, de Ben Wheatley

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!