Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 de maig de 2012
0 comentaris

Quinzena dels Realitzadors – Canes 2012: “Camille rebobina”, de Noémie Lvovsky

Camille rebobina (Camille redouble | Camille rewinds)

És allargada, l’ombra de Peggy Sue es va casar… o això sembla, llegint de què va aquest nou film de la guionista, actriu i realitzadora Noémie Lvovsky (París, França, 14.12.1964): la història d’una dona que viatja al passat, just a l’adolescència, abans d’embolicar-se amb el noi que l’acabaria fent mare i que, al cap dels anys, l’ha deixada per una altra dona, més jove que ella. Veurem què n’ha fet Lvovsky!

Tot i que darrerament la veiem més com a actriu (L’adéu a la reina, Les beaux gosses, etc.), Noémie Lvovsky es diplomà en guionatge a la Femis i participà en l’escriptura dels primers films del seu company de promoció, Arnaud Desplechin. Com a directora, debutà amb el llargmetratge Oblida’m (1994), presentat a Berlín, i cinc anys més tard, el seu La Vie ne me fait pas peur guanyava el prestigiós premi Jean Vigo. Sense deixar el terreny dels guardons prestigiosos, el 2003 va veure com Les sentiments s’enduia el premi Louis Delluc. En canvi, d’aleshores ençà tan sols ha dirigit Faut que ça danse! (2007) i, enguany, Camille rebobina. Han estat nou anys en què, sobretot, ha treballat d’actriu.

Camille rebobina (Camille redouble | Camille rewinds)

Director: Noémie Lvovsky. Guió: Noémie Lvovsky, Florence Seyvos, Pierre-Oivier Mattei, Maud Ameline. Producció: F comme film (França). Coproducció: Ciné @ (França), Gaumont (França). Durada: 2h00.

Intèrprets: Noémie Lvovsky, Samir Guesmi, Yolande Moreau, Michel Vuillermoz, Denis Podalydès.

Sinopsi: La Camille té setze anys quan coneix l’Eric. S’estimen apassionadament i Camille en té una filla…Vint-i-cinc anys després, l’Eric deixa la Camille per una dona més jove. La nit de Cap d’Any, Camille es troba que sobtadament ha anat a parar al passat. Té altre cop setze anys i retroba els pares, les amigues, la seva adolescència… i l’Eric. Fugirà i els canviarà la vida, a tots dos? El tornarà a estimar, sabent com acaba la seva història?

***

Vídeos: Tràiler VO.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: x. Vendes internacionals: Gaumont. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Gaumont*.

Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | Unifrance (fr) | MyMovies (it).

***

QUINZENA DELS REALITZADORS – CANES 2012: Camille rebobina (fr / ang). 

Premis a Canes 2012: 1 premi col·lateral (Prix SACD)


Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa dv 25 maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: la Quinzena dels Realitzadors | Quinzena dels Realitzadors – Canes 2012: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Informacions al marge de Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO © arnaudborrel-fcommefilm-cine Camille rebobina, de Noémie Lvovsky

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!