Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

4 de maig de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Fora de Competició: “Hemingway & Gellhorn”, de Philip Kaufman

Hemingway & Gellhorn (Hemingway & Gellhorn)

La insuportable lleugeresa de l’ésser, per a alguns, va convertir Philip Kaufman (Chicago, EUA, 23.10.1936) en un cineasta a tenir molt en compte. La seva trajectòria com a director tanmateix havia començat gairebé vint anys abans, cosignant la comèdia Goldstein (seleccionada —i premiada— a Setmana de la Crítica 1964), i seves són, entre d’altres, la pel·lícula de terror fantacientífic Invasion of the Body Snatchers (1978); la centrada en les bandes urbanes de joves, The Wanderers (1979); el drama espacial The Right Stuff (1983); el film biogràfic sobre la relació entre Anaïs Nin, Henry Miller ila seva dona June, a Henry & June (1990); els thrillers Rising Sun (1993) i Twisted (2004), així com el biopic sobre el marquès de Sade, a Quills (2000). Un ampli ventall de gèneres, doncs, és el que  caracteritza la filmografia de Philip Kaufman, a més d’una certa vocació per a fragments biogràfics de personatges coneguts, ja siguin Henry Miller i companyia, el marquès de Sade o, ara Ernest Hemingway i Martha Gellhorm, al telefilm que el Festival de Canes li ha seleccionat fora de competició, coincidint amb la presència del cineasta al certament, per a impartir una lliçó de cinema.

No es pot parlar de Philip Kaufman, però, sense esmentar que és el coautor de la història (i per tant, corresponsable de la creació dels personatges) de la saga de l’Indiana Jones.

Hemingway & Gellhorn (Hemingway & Gellhorn)

Director: Philip Kaufman. Guió: Jerry Stahl, Barbara Turner. Producció: Attaboy Films (EUA), For Whom Productions (EUA), HBO (EUA). Durada: 2h34.

Repartiment: Clive Owen (Ernest Hemingway), Nicole Kidman (Martha Gellhorn),  Robert Duvall (general rus), Parker Posey (Mary), Connie Nielsen (dona rossa i alta), Rodrigo Santoro (Zarra), Brooke Adams (dona de Madrid), Tony Shalhoub (Koltsov), Jeffrey Jones (Charles Colebaugh), Joan Chen (Madame Chiang), Molly Parker (Pauline), David Strathairn (John Dos Passos), Mark Pellegrino (Max Eastman), Santiago Cabrera (Robert Capa), Diane Baker (Sra. Gellhorn), Peter Coyote (Maxwell Perkins), Nancy Guerriero (hoste de l’hotel), Patrick Mapel (Alfred Gellhorn), Malcolm Brownson (Orson Welles).

Sinopsi: Drama centrat en la història d’amor entre Ernest Hemingway (Owen) i la corresponsal a la Segona Guerra Mundial, Martha Gellhorn (Kidman), amb qui Hemingway s’inspirà en escriure Per qui toquen les campanes? i l’única dona que li va demanar el divorci.

***

Vídeos: Tràiler VO | Diversos, al Festival de Canes 2012.

Webs oficials: HBO-Hemingway&Gellhorn (ang).

AP: HBO. Vendes internacionals: HBO. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: pendent.

Més informació: Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Fora de Competició: Hemingway & Gellhorn (fr / ang /esp). 


Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa dv 25 maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: Fora de Competició i Sessions Especials | Canes 2012 · Fora de Competició: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.



Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya
.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO © HBO Nicole Kidman i Clive Owen, a Hemingway & Gellhorn, de Philip Kaufman

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!