Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

29 d'abril de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Competició: “Mud”, de Jeff Nichols

Mud (Mud)

Buscar refugi, presentat a la Setmana de la Crítica es va convertir en un dels títols de referència de Canes 2011. Enmig d’un cert clam de “descoberta” hi ha hagut qui encertadament ha fet notar que el seu autor, Jeff Nichols, ja havia cridat l’atenció el 2007 amb Shotgun Stories (presentada al Fòrum de la Berlinale 2007). Certament, només dos films en quatre anys i ara, en ple rebombori del seu darrer treball, ja en presenta un de nou, Mud, que entra directament a la Competició de Canes.

A Mud, Jeff Nichols se centra en l’amistat entre un fugitiu i uns nois de catorze anys que se’l troben i l’ajuden, especialment un d’aquests adolescents, delerós de l’afecte que no troba a casa. Combinació de gènere cinematogràfic i aproximació als abismes familiars/afectius, com ve sent a cadascun dels seus films; així com també hi trobem Michael Shanon, el seu l’actor de capçalera (tot i que en aquesta ocasió té més aviat un paper secundari)…

Mud (Mud)

Director: Jeff Nichols. Guió: Jeff Nichols. Producció: Everest Entertainment (EUA), FilmNation Entertainment (EUA). Durada: 2h15.

Repartiment: Matthew McConaughey (Mud), Tye Sheridan (Ellis), Jacob Lofland (Neckbone), Reese Witherspoon (Juniper), , Michael Shannon (Galen), Sam Shepard (Tom), Michael Abbott Jr. (James), Stuart Greer (Miller), Sarah Paulson (x).

Sinopsi: L’Ellis i en Neckbone tenen 14 anys. En una de les seves escapades habituals topen amb un home amagat en una illa al bell mig del Mississipí. És en Mud: li falta una dent, du una serp tatuada al braç, tragina pistola… En Mud tambéés un home que creu en l’amor i l’Ellis se’n deleix, d’amor, per a oblidar les tensions que hi ha a casa seva. De seguida, en Mud fa que els dos nois l’ajudin a refer la barca amb què vol anar-se’n de l’illa. Mentrestant, als dos vailets se’ls fa difícil d’esbrinar el que hi ha de cert o de mentida en tot el que els explica en Mud. De debò ha mort un home i el persegueix la policia i els caçadors de primes? Qui és doncs aquella dona misteriosa que acaba de desembarcar a la seva petita ciutat d’Arkansas?

***

VídeosFragments, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: Premier PR. Vendes internacionals: Film Nation Ent. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Ad Vitam.

Més informació: Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinema (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Competició: Mud (fr / ang /esp). 

Premis al Festival de Canes: Cap.


Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa ds 26 maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: la Competició | Canes 2012 · Competició: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Cròniques: Diari de GironaLa competició s´acaba a Canes amb un pronòstic molt obert per a la Palma | Vilaweb: La competició de Canes 2012 s’acaba amb un film sobre sexe, poder i riquesa, i un pronòstic molt obert.

***

Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO © Ad Vitam Mud, de Jeff Nichols

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!