Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

28 d'abril de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Competició: “La part dels àngels”, de Ken Loach

La part dels àngels (The Angels’ Share | La part des anges)

Ken Loach volia dur fora de competició aquest film, per allò que una comèdia a concurs sembla que té poques possibilitats de reeixir, mal sigui agredolça. Però els programadors, que la defineixen com una comèdia social escocesa… “whisky” —en resum—, “scotch”…, l’han convençut perquè la presenti a la competició, perquè consideren que no deixa de ser una comèdia a la Ken Loach.

Coproduïda, entre altres, pels germans Dardenne i Why Not Prod, tots plegats ben situats respecte la direcció del Festival de Canes, serà l’onzena pel·lícula de Ken Loach que aspira a la Palma d’Or (que ja va guanyar El vent de que belluga l’ordi —2006—). Deu ser ara mateix el cineasta que més vegades ha entrat en concurs —o si més no, un dels que més cops ho ha fet—. Sens dubte, reflex d’una  trajectòria dilatada —fa trenta anys que hi debutà amb Looks and Smiles—; però també reflex tant d’una certa i permanent quota “britànica”, molt ben vista pels organitzadors “cannoises”, així com —més cap aquí— conseqüència d’una diguem-ne admiració que li tenen, no sempre compartida per públic i crítica present al certamen —com molt significativament va passar amb Route Irish—.

Per cert, si serà la seva Competició número 11, serà la 17 vegada que tindrà pel·lícula a Canes (on ha participat també en 1 Fora de Competició, en 1 Un Certain Regard, en 3 Quinzenes i en 1 Setmana de la Crítica)

La part dels àngels (The Angels’ Share | La part des anges)

Director: Ken Loach. Guió: Paul Laverty. Producció: Les films du Fleuve (Bègica), Why Not Prod (França), Sixteen Films (Anglaterra), Studio Urania (Itàlia). Durada: 1h46.

Repartiment: Paul Brannigan (Robbie), John Henshaw (Harry), Gary Maitland (Albert), William Ruane (Rhino),  Jasmin Riggins (Mo), Roger Allam (Thaddeus),  Siobhan Reilly (Leonie).

Sinopsi:  En Robbie arriba a la maternitat on la seva xicota acaba de tenir el primer fill, en Luke. Quan l’abraça per primer cop, aclaparat, en Robbie jura que aquest fill no tindrà una vida tràgica com la seva. Salvat pel pèls d’una pena de presó, se li presenta una última oportunitat… Tot fent un treball de serveis a la comunitat, coneix en Rhino, l’Albert i la Mo que, com ell, ho tenen magre per trobar feina, a causa dels antecedents criminals que traginen. Poc es podia haver imaginat mai, en Robbie, fins a quin punt la beguda els pot arribar a canviar la vida —no pas cap mena de vi garrafot, sinó el millor whisky de malta del món—… En Henri, l’educador que els han assignat els inicia d’amagatotis en l’art del whisky i, anant de destil·leries a degustacions selectes, en Robbie descobreix que té un gran talent com a degustador, capaç d’identificar de seguida els licors més excepcionals i més cars. Amb els tres col·legues, en Robbie es limitarà a transformar aquest do en engany i començar així una nova etapa en la seva trajectòria de petits delictes i violència? O bé en un nou futur, ple de promeses? Només els àngels ho saben…

***

Vídeos: Tràiler VO | Fragments, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: x. Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Alta Films* | Le Pacte | BiM*.

Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinema (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Competició: La part dels àngels (fr / ang /esp). 

Premis al Festival de Canes: 1 premi (Jurat).


Articles en aquest blog: Vilaweb a Canes – 22 de maig | Comentari del Palmarès.

Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa del dimarts 22 de maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: la Competició | Canes 2012 · Competició: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Cròniques: Diari de GironaBrad Pitt mostra un món de violència “que cal filmar” al festival de Canes | Vilaweb: “Amèrica no és un país, és un negoci”, frase estrella del film “noir” sobre la crisi, amb què Andrew Dominik ha sacsejat Canes.

***

Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO © Le Pacte La part dels àngels, de Ken Loach

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!