Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 d'abril de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Competició: “El gust dels diners”, d’ Im Sangsoo

El gust dels diners (Do-Nui Mat | The Taste of Money | L’ivresse de l’argent)

Fill d’un crític cinematogràfic, el sud-coreà Im Sangsoo va estudiar sociologia, però finalment va decidir dedicar-se al cinema, com son pare. Tot i que ell decidí passar a la realització. I així el 1998 ja va dirigir un primer llargmetratge, Girls’Night Out, que tindria prou èxit. Ben aviat començà també la trajectòria internacional, quan la secció Panorama de Berlín 2000 li seleccionà el segon llargmetratge, Tears; per bé que l’autèntic reconeixement fora de les fronteres del seu país l’aconseguí en presentar a la competició de Venècia 2003 La dona del bon advocat (film sobre una dona que, tan avorrida i frustrada com delerosa de sexe, s’embolica amb un noiet jove). Seguint una progressió ascendent, el 2005 cridà poderosament l’atenció a la Quinzena dels Realitzadors de Canes amb The President’s Last Bang, en què els protagonistes són el mateix president de la República i tres dels seus col·laboradors més immediats, d’entre els quals, el cap d’intel·ligència, que està enllestint un cop d’estat. Considerat un observador agut de la societat coreana, l’any següent Im va reconstruir la sublevació de Kwangju del 1980, a El vell jardí, que presentà a la Secció Oficial de Sant Sebastià 2006.

Aparentment va canviar de registre amb La criada (en competició a Canes 2010), atès que hi versiona un film “noir” coreà realitzat per Kim Kiyoung el 1960. Però no deixa d’haver-hi una certa temperatura social rere aquell relat sobre la criada de personalitat inquietant que, convertida en amant del pare de la família que l’ha contractada, acaba duent pel pedregar tota aquella gent benestant. Enguany, Im Sangsoo torna a aspirar a la Palma d’Or, amb una nova història (significativament titulada El gust del diner) de desig, sexe i crim en una família benestant, incloent-hi una hereva de mitjana edat, el seu secretari privat delerós d’escalar socialment i un criat filipí.

El gust dels diners (Do-Nui Mat | The Taste of Money | L’ivresse de l’argent)

Director: Im Sangsoo. Guió: Im Sangsoo. Producció: Filmpasmal (Corea del Sud). Durada: 1h53.

Repartiment: Kim Kang-woo (Youngjak, el secretari privat), Baek Yoon-sik (Kyungsun, el pare), Youn Yuh-jung (Keumok, la mare), Kim Hyo-jin (Nami, la filla), Maui Taylor (Eva, la criada), ON Ju-wan (Chul, el fill).

Sinopsi: Youngjak és el secretari de Madame Baek, dirigent d’un poderós imperi industrial coreà. Te l’encàrrec de dedicar-se als assumptes privats d’aquesta família de moral dubtosa. Entrampat en una espiral de dominació i secrets, perdut entre els seus principis i la possibilitat d’escalar ràpidament esgraons cap a una vida més confortable, Youngjak haurà de decidir-se, si vol sobreviure en aquest univers on regnen els diners, el sexe i el poder.

***

VídeosFragments, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: Le Public Système. Vendes internacionals: Daisy & Cinergy Entertainment. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Wild Side.

Més informació: Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Competició: Els gust dels diners (fr / ang /esp). 

Premis al Festival de Canes: Cap.


Articles en aquest blog: La competició de Canes 2012 s’acaba amb un film sobre sexe, poder i riquesa, i un pronòstic molt obert.

Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa ds 26 maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: la Competició | Canes 2012 · Competició: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Cròniques: Diari de GironaLa competició s´acaba a Canes amb un pronòstic molt obert per a la Palma | Vilaweb, La competició de Canes 2012 s’acaba amb un film sobre sexe, poder i riquesa, i un pronòstic molt obert.

***

Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO Cartell internacional d’ El gust dels diners, d’Im Sangsoo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!