Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

23 d'abril de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Competició: “En un altre país”, de Hong Sangsoo

En un altre país (Da-Reun Na-Ra-E-Sun | In Another Country)

Hong Sansoo és potser el cineasta més juganer, més meravellosament juganer, del panorama actual. L’any passat va presentar a Un Certain Regard El dia que ell arriba, en què el temps es convertia en deliciosa joguina: uns mateixos personatges es trobaven i tornaven a trobar al decurs d’una sèrie de dies, als mateixos llocs; però cada dia era com si fos el primer dia, com si res no hagués passat el dia abans —vaig escriure’n, descrivint-ho—. O si. Les xerrades entre ells ens permeten conèixer-los; però tant se val si el que diuen un dia s’ho han dit abans o després. (..) Tot plegat, la crònica d’uns fets o una fantasia onírica o una mica de cada? Al capdavall, no és, el cinema, una projecció fantasmagòrica en què identifiquem realitat, somnis, delits, frustacions…? I res, tot just l’any anterior havia guanyat el Premi Un Certain Regard amb Ha Ha Ha, una altra pura delícia. Una comèdia sobre l’amor i l’amistat. Una mirada amable i comprensiva a les petites grans “misèries” sentimentals de l’ésser humà —en vaig dir—: en aquest film, el joguet era l’espai, la mateixa ciutat on els dos amics protagonistes van ser alhora, sense saber-ho… Evidentment, no estem parlant pas d’un ludisme buit: aquesta deconstrucció alegre de les coordinades espaitemporals, permet a Hong Sangsoo anar al fons dels seus personatges, amb les seves fragilitats, contradiccions, històries i sentiments.

Doncs bé, amb En un altre país, fa un pas més: ara deconstrueix els personatges. Situa Isabelle Huppert com a protagonista d’un guió; més ben dit, tres que es diuen Anne i, l’una darrera l’altra, visiten la ciutat costanera de Mohang, s’estan al mateix hotel de la platja, veuen el mateix socorrista… Sí, Huppert no acaba de ser ben bé la mateixa en cada cas, en què, al mateix indret i topant amb la mateixa gent, viu experiències inèdites en cada ocasió.

En un altre país (Da-Reun Na-Ra-E-Sun | In Another Country)

Director: Hong Sangsoo. Guió: Hong Sangsoo. Producció: Jeonwonsa Film Co (Corea del Sud). Durada: 1h28.

Repartiment: Isabelle Huppert (Anne), Yu Junsang (socorrista nàutic), Jung Yumi (Wonju, estudiant de cinema i filla de l’amo de l’hotel), Youn Yuhjung (Park Sook, mare de Wonju, ensenya folklore coreà), Kwon Hyehyo (Jongsoo, cineasta que vol rodar a Mohang-ni, molt avesat a beure), Moon Seong-geun (Kumhee, la dona de Jongsoo, a punt de parir, no suporta el marit quan beu), Moon Sungkeun (Munsoo, també cineasta, quinquagenari, enamorat d’Anne i gelós de l’amistat del monitor de natació).

Sinopsi: Una noia i la seva mare fugen de la ciutat costanera de Mohang, deixant enrere un munt de deutes. La noia comença a escriure el guió d’un curtmetratge, per veure si es calma: Són tres dones que es diuen Anne i visiten Mohang, per separat; primer l’una, després l’altra… Hi ha també una noia, que hi mena un petit hotel de platja, propietat dels seus pares, i un socorrista nàutic decidit que va anar amunt i avall, sense parar. Cada Anne fa estada en aquest hotelet, es relaciona d’alguna manera o altra amb la filla de l’amo i gosa anar a la platja, on topa amb el socorrista.

***

Vídeos: A tall de tràiler VO Fragments, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: Magali Montet* [f]. Vendes internacionals: Finecut. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Diaphana.

Més informació: Imdb (ang) |  Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinema (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Competició: En un altre país (fr / ang /esp). 

Premis al Festival de Canes: Cap.


Articles en aquest blog: Kiarostami presenta a Canes una esplèndida cançó d’amor.

Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa dl 21 maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: la Competició | Canes 2012 · Competició: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Cròniques: Diari de GironaKiarostami sorprèn i Resnais mostra les seves cartes per emportar-se la Palma d´Or | Vilaweb, Kiarostami presenta a Canes una esplèndida cançó d’amor.

***

Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: Estrena a Catalunya, 24.05.2013.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO © Jeonwonsa Film Co Isabelle Huppert, a En un altre país, de Hong Sangsoo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!