Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

23 d'abril de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Competició: “Lawless”, de John Hillcoat

Lawless (Lawless | Des hommes sans loi)Havent adaptat amb gran talent estètic Cormac McCarthy a l’atmosfèrica i apocalíptica La carretera (2009), John Hillcoat ens serveix ara un drama criminal basat en la novel·la The Wettest Country in the World, que Matt Bondurant va escriure a partir de la història del seu pròpi avi, que, amb els seus germans, van muntar una destil·leria clandestina i es dedicaren al comerç il·legal de licor a la Virgínia rural de l’època de la Depressió, topant amb les autoritats, que volíen sucar dels seus bons beneficis.

Un film que, havent patit ostensibles problemes financers per arribar a port, compta ara amb el suport dels germans Weinstein, que n’asseguren la distribució als EUA. I tenen elements a què agafar-se per aconseguir que arribi a cert públic. D’una banda, el bon treball de Hillcoat al seu film anterior; per altre cantó, la novel·la de referència. I també el repartiment, amb uns quants noms dels que sonen entre la cinefília d’avui en dia: Tom Hardy, Shia Labeouf, Guy Pearce, Mia Wasikowska… sense menystenir el revaloritzat Gary Oldman.

Lawless (Lawless | Des hommes sans loi)

Director: John Hillcoat. Guió: Nick Cave, a partir de la novel·la The Wettest Country in the World, de Matt Bondurant. Producció: Annapurna Pictures (EUA), Benaroya Pictures (EUA), Blum Hanson Allen Films* (EUA), Pie Films Inc.* (EUA), Red Wagon Productions* (EUA). Durada: 1h55.

Repartiment: Tom Hardy (Forrest Bondurant), Shia LaBeouf (Jack Bondurant), Jason Clarke (Howard Bondurant), Guy Pearce (agent especial Charlie Rakes), Gary Oldman (Floyd Banner),  Mia Wasikowska (Bertha Minnix), Jessica Chastain (Maggie), Noah Taylor (Gummy Walsh).

Sinopsi: Saga dels Bondurant, germans contrabandistes a l’època de la Depressió, a la Virgínia rural. El fil de la història segueix el més petit dels tres Bondurant, en Jack, i l’èxit de l’empresa que han muntat la família, de destil·lació i repartiment ràpid. Per a en Jack, que és un optimista, el contraband de licors és alhora un lligam amb els seus germans grans, en Forrest i en Howard, i una manera d’arreplegar calés per a impressionar una noia. Tot al contrari, en Forrest és taciturn i malfiat: el món és violent i actua en consequència. I en Howard, tan avesat als alambins i a la beguda com fornit, s’encarrega dels enemics dels Bondurant: els policies corruptes.

***

Vídeos: Tràiler VO | Tràiler VOSF | Fragments, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Deshommessansloi [f] (fr).

APFr: Kinema Film. Vendes internacionals: Filmnation. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Metropolitan Filmexport | The Weinstein Company*.

Més informació: Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Competició: Lawless (fr / ang /esp).

Premis al Festival de Canes: Cap.


Articles en aquest blog: A Canes, gàngsters i monges.

Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa ds 19 de maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: la CompeticióCanes 2012 · Competició: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Cròniques: Diari de GironaEls gàngsters trepitgen la catifa a Canes | Vilaweb, A Canes, gàngsters i monges.

***

Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: A Contracorriente (DE) | estrena al mercat espanyol, 06.03.2015

Altres festivals: Sitges 2014 · Seve Chances. Premis: pendent.

***

FOTO © The Weinstein Company Lawless, de John Hillcoat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!