Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

22 d'abril de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Competició: “Reality”, de Matteo Garrone

Reality (Reality)

Matteo Garrone reapareix. No se n’havia tornat a saber res des del notable ressó que va tenir amb Gomorra (2008) —viatge al món criminal de la Camorra, de la mà del “best-seller” de Roberto Saviano—, que coincidí en el temps amb l’èxit moderat de l’entranyable Dinar de la Mare de Déu d’Agost (Pranzo di Ferragosto) —cinta del seu col·laborador, Gianni DiGregori, que Garrone havia produït—. Però torna i ho fa a Canes, on ja va cridar l’atenció el 2002, amb L’imbalsamatore, però sobretot on triomfà especialment amb el film sobre la màfia —Grand Prix 2008—.

El seu estil de docuficció se centra ara en el ganxo popular dels “reality shows”, tot seguint un exhibicionista peixater napolità que es presenta a un càsting per a “Grande Fratello” i aviat perd el sentit de la realitat… Del Nàpols del crim [Gomorra], Garrone passa al Nàpols del poble [Reality], segons ha declarat Thierry Fremaux, delegat general del Festival de Canes en presentar la programació d’enguany —i, per cert, ha afegit que tanmateix el protagonista és a la presó, acusat d’un crim; de manera que si Robert Saviano vingué a Canes escoltat per la policia, haurem de mirar si ara també aquest protagonista pot venir-hi, escoltat per la policia—.

Reality (Reality)

Director: Matteo Garrone. Guió: Maurizio Braucci, Ugo Chiti, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso; a partir d’una idea de Matteo Garrone, Massimo Gaudioso, Luciano Roviellon. Música original: Alexandre Desplat. Producció: Fandango (Itàlia), Archimede (Itàlia), Le Pacte (França), RAI Cinema (Itàlia). Durada: 1h50.

Repartiment: Aniello Arena (Luciano), Loredana Simioli (Maria), Nando Paone (Michele), Graziella Marina (la mare de Luciano), Nello Iorio (Massimone), Nunzia Schiano (tia Nunzia), Rosaria D’Urso (tia Rosaria), Giuseppina Cervizzi (Giusy), Claudia Gerini (presentadora de “Gran Germà”), Lello Ferrante (Enzo).

Sinopsi: En Luciano és un peixater de Nàpols que, per arribar a final de mes, es dedica a fer petites estafes amb la seva dona, la Maria. Simpàtic de mena, en Luciano no perd mai l’oportunitat d’actuar davant dels clients de la peixateria i dels seus nombrosos parents. Un dia, engrescat pels familiars, participa en un càsting per entrar al programa televisiu “Gran Germà”. Des d’aquell moment, la seva percepció de la realitat no serà mai més la mateixa.

***

Vídeos: Fragment 1 VOSF | Fragment 2 VOSF | Fragment 3 VOSF | Retalls, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: Le Public System*. Vendes internacionals: Fandango Portobello*. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Le Pacte | 01 Distribution.

Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinema (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Competició: Reality (fr / ang /esp). 

Premis al Festival de Canes: 1 premi (Grand Prix).


Articles en aquest blogEls falsos paradisos dels “reality shows” i el turisme sexual, tema del dia a Canes 2012 | Comentari del Palmarès.

Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa del divendres 18 de maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: la Competició | Canes 2012 · Competició: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Cròniques: Diari de Girona: Crònica 19 maig | Vilaweb: Els falsos paradisos dels “reality shows” i el turisme sexual, tema del dia a Canes 2012.

***

Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO © 01 Distribution Reality, de Matteo Garrone

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!