Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

19 d'abril de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Fora de Competició: la selecció

Avui, en fer-se pública la programació de Canes 2012 només s’han anunciat 4 films fora de competició, a més dels dos que corresponen a les sessions de mitjanit. Això és poc, comparativament parlant amb altres anys. Per tant, fóra pas estrany que d’aquí a uns dies s’anunciessin un parell més de títols, com a mínim, que completarien la selecció fora de concurs.

El fet que la Competició hagi passat a tenir 22 pel·lícules, potser s’ha rosegat la capacitat d’aquest altre apartat del Festival (al capdavall la graella i la capacitat de sessions és la que és). I de fet, sorprèn que The Paperboy, de Lee Daniels, no vagi precisament fora de concurs: d’entrada semblaria el típic film seleccionat sobretot per a portar a la Croisette cares conegudes i engrescar el galliner, més que no pas perquè opti a la Palma d’Or. Potser serà una sorpresa… També es diu que Thierry Frémaux, delegat general del certamen, havia pensat inicialment que The Angel’s Share, la comèdia de Ken Loach, podia escaure bé fora de competició… És a dir, que no hem de descartar tampoc que finalment la cosa quedi com s’ha fet públic avui, perquè han engreixat el concurs a costa d’aquest altre apartat. Però ja en parlarem…

El cas és que, ara com ara, Madagascar 3, d’Eric Darnell i Tom McGrath, fa el típic paper del producte adreçat al gran públic que cada any programen tant per a desengreixar un xic la cosa com per a americanitzar un pèl la festa. Jo i tu, de Bernardo Bertolucci, que va rebre l’any passat la Palma d’Or Honorífica, sembla lògic que no hagi entrat en competició. Thérèse Desqueyroux, el film pòstum de Claude Miller, no pot sinó quedar fora de concurs, ja que és el film de cloenda i, per tant el que es projecta un cop lliurats els guardons d’aquesta edició. Finalment, Hemingway & Gellhorn, es reconeix que l’han seleccionat al marc de l’homenatge al seu autor, Philip Kaufman, que impartirà també la Lliçó de Cinema.

Francament, una programació… curta.

Res a dir, en canvi, dels títols triats per a les sessions de mitjanit: un Dario Argento i un Takashi Miike. Com l’anell al dit!

Canes 2012 · Fora de Competició: la selecció.

Jo i tu (Io e te | Moi et toi), de Bernardo BERTOLUCCI.  Amb Tea Falco, Jacopo Olmo Antinori, Sonia Bergamasco. Nota sinòptica: Adaptació de la novel·la Io e te, de Niccolò Ammaniti. És la història de Lorenzo i d’Olivia. En Lorenzo és un adolescent solitari i amb problemes de relació amb la família i el món que l’envolta, que decideix passar la setmana blanca amagat al soterrani de casa. L’Olívia és la seva germanastra, que tragina el seu propi farcell de problemes i s’immiscueix en la vida del noi, espatllant-li els plans de fugida de la quotidianitat que no soporta. Lorenzo, efectivament, ho ha planificat tot i ha fet creure als pares que se n’ha anat a la muntanya amb els companys de classe; quan de debò ha convertit el soterrani en un refugi per a assaborir el plaer de passar tota una setmana perfectament sol, lluny del món i les seves normes. L’aparició de la germana, rebel, fràgil però vital, no tan sols li esguerra tot això sinó tot el seu microcosmos. Director: Bernardo Bertolucci.

Hemingway & Gellhorn, de Philip KAUFMAN. Amb Clive Owen, Nicole Kidman,  Robert Duvall. Nota sinòptica: Drama centrat en la història d’amor entre Ernest Hemingway (Owen) i la corresponsal a la Segona Guerra Mundial, Martha Gellhorn (Kidman), amb qui Hemingway s’inspirà en escriure Per qui toquen les campanes? i l’única dona que li va demanar el divorci. Director: Philip Kaufman.

Madagascar 3 (Madagascar 3: Europe’s Most Wanted | Madagascar 3: De marcha por Europa | Madagascar 3: Ricercati in Europa), d’ Eric DARNELL, Tom MCGRATH, Conrad VERNONFilm d’animació, amb les veus de Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer. Nota sinòptica: Havent fugit a l’Àfrica en l’anterior film; ara els protagonistes volen tornar a casa seva, a Nova York. Un circ ambulant, el pretext. Europa, de camí… Directors: Eric Darnell, Tom McGrath, Conrad Vernon

Thérèse Desqueyroux, de Claude MILLER. Més informació: “Thérèse Desqueyroux”, film pòstum de Claude Miller, clourà Canes 2012. Film de Cloenda de Canes 2012.

***

Sessions de mitjanit.

Dracula 3D, de Dario ARGENTO. Amb Rutger Hauer, Asia Argento, Thomas Kretschmann. Director: Dario Argento. Més informació: Imdb.

The Sapphires, de Wayne BLAIR. Producció australiana.”Opera prima”. Més informació: Imdb. Incorporada a la selecció el 30.04.2012.

Maniac, de Franck KHALFOUN. Amb Elijah Wood, America Olivo i Nora Arnezeder. Nota sinòptica: Just quan els carrers semblaven segurs, apareix un assassí en sèrie amb una dèria per les cabelleres i amb ganes de sang… Coproducció franco-nord-americana. DirectorFranck Khalfoun. Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Studio 37*. Més informació: Imdb | Unifrance. Incorporada a la selecció el 30.04.2012.

Ai To Makoto, de Takashi MIIKE. Amb Satoshi Tsumabuki, Tsuyoshi Ihara,Masachika Ichimura. Director: Takashi Miike. Més informació: Imdb.

***

FOTO Element de la imatge gràfica de la 65a edició del Festival de Canes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!