Cap als Oscar: tots els gremis hi diuen la seva

Aquesta matinada -hora d’aquí- tindrà lloc la 84a gala dels Oscar, amb què s’acabarà la temporada de premis d’enguany. Una temporada que s’ha acabat fent llarguíssima  a mesura que la bola de neu de L’artista li ha fet perdre qualsevol mena d’interès. Tant és així (i ja em disculpareu) que, de camí, m’he anat deixant de reflectir els guardons que concedien alguns gremis nord-americas de la indústria del cinema. És hora, doncs, que em posi al dia:

Screen Actors Guild Awards 2011 (SAGA 2011): els premis.

The Help (The Help | Criadas y señoras | La Couleur des sentiments), de Tate TAYLOR: 3 premis (Repartiment, Actriu -Davis-, Actriu Secundària -Spencer-). Tenia 4 nominacions (Repartiment, Actriu -Davis-, 2 Actriu Secundària -Chastain, Spencer-). Atenció: els actors i actrius no van premiar la nominada Meryl Streep, tot i que l’havien nominada i és, de carrer, la encapçala totes les travesses cara als Oscar.

L’artista (The Artist), de Michel HAZANAVICIUS: 1 premi (Actor -Dujardin-). Tenia 3 nominacions (Repartiment, Actor -Dujardin- i Actrius Secundària -Bejo-).

Beginners, de Mike MILLS: 1 premi (Actor Secundari -Plummer-). Tenia 1 nominació (Actor Secundari -Plummer-).

Harry Porter i les relíquies de la mort: part 2, de David YATES: 1 premi (Conjunt d’Especialistes). Tenia 1 nominació (Conjunt d’Especialistes).

Més informació: The 18th Annual Screen Actors Guild Awards. Nominacions prèvies: “The Help” i “L’artista” encapçalen les nominacions del gremi d’actors nord-americans (SAGA 2011).

Writers Guild Awards 2011 (WGA 2011): els premis.

Guió Original:

Woody Allen, pel de Mitjanit a París (Midnight in Paris), de Woody Allen.

Guió Adaptat:

Alexander Payne, Nat Faxon i Jim Rash, pel d’ Els descendents, d’Alexander Paybe, basat en la novel·la de Kaui Hart Hemming.

Guió de Documental:

Katie Galloway i Kelly Duane de la Vega, pel de Better This World, de Kelly Duane de la Vega i Katie Galloway.

Més informació: WGA Winners. Nominacions prèvies: Les nominacions 2011 del guionistes nord-americans.

American Society of Cinematographers Awards 2011 (ASC 2011): el premi i les nominacions prèvies.

ASC 2011: el premi.

Emmanuel Lubezki, per L’arbre de la vida, de Terrence Malick.

Més informació: THE TREE OF LIFE Earns Top Honors from Cinematographers; BOARDWALK EMPIRE, CALIFORNICATION and PAGE EIGHT Win in TV Categories.

ASC 2011: les nominacions prèvies.

Jeff CRONENWETH, per Millennium: Els homes que no estimaven les dones, de David Fincher.

Hoyte van HOYTEMA, per El talp, de Tomas Alfredson.

Emmanuel LUBEZKI, per L’arbre de la vida, de Terrence Malick.

Robert RICHARDSON, per Hugo, de Martin Scorsese.

Guillaume SCHIFFMAN, per L’artista, de Michel Hazanavicius.

Més informació: The American Society of Cinematographers Nominates.

***

Recordem que, al seu moment, ja vam parlar de les votacions del gremi de directors (“L’artista” fa d’ Hazanavicius el millor director de l’any, segons el gremi nord-americà) i de les del gremi de productors (“L’artista” també guanya el premi dels productors nord-americans).

Cara als Oscar convé tenir present que (ja) han votat els acadèmics, cadascun dels quals pertany a un gremi o altre (o no) i que hi ha professionals agremiats que no són pas acadèmics.

***

Els premis SAGA 2011 i WGA 2011, així com el premi i les nominacions ASC 2011 els incorporaré aviat al Comptador de premis anuals 2011.

***

FOTO -Tate Taylor- © The Walt Disney Company Viola Davis, a The Help, de Tate Taylor

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *