Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

26 de febrer de 2012
0 comentaris

Els Independent Spirit Awards, també: hi guanya “L’artista”

Tenien l’oportunitat, posem pel cas, de fer que guanyés Buscar refugi (Take Shelter) —que era l’altra gran nominada—  per allò que se suposa que els ISA són per a promocionar l’autodenominat “cinema independent” nord-americà i al ja molt ben rebut film de Jeff Nichols li hauria anat bé rebre aquesta empemta final. Però no, han optat per avenir-se a la moda L’artista. Els honora el fet de ser capaços de guardonar un film “estranger”; però no fóssim innocents, costa moltíssim no veure-hi l’enorme influència dels germans Weinstein —distribuïdors de la pel·lícula—, de la mateixa que en la majoria de les edicions anteriors —si més no, les recents—, els ISA no han anat a parar a produccions realment alternatives al sistema, sinó a pel·lícules distribuïdes per les divisions de cinema “independent” de les majors…

ISA 2011: els premis.

L’artista (The Artist), de Michel HAZANAVICIUS: 4 premis (Pel·lícula, Direcció, Actor -Dujardin-, Fotografia). Tenia 5 nominacions (Pel·lícula, Direcció, Guió, Actor -Dujardin-, Fotografia).

Margin Call, de JC CHANDOR: 2 premis (Opera Prima i, prèviament concedit, Premi Robert Altman). Tenia 2 nominacions (Opera Prima, 1r guió) —A més del Premi Robert Altman—.

The Descendants, d’ Alexander PAYNE: 2 premis (Guió, Actriu Secundària -Woodley-). Tenia 4 nominacions (Pel·lícula, Direcció, Guió, Actriu Secundària -Woodley-).

La meva setmana amb la Marilyn (My Week with Marilyn), de Simon CURTIS: 1 premi (Actriu -Williams-). Tenia 1 nominació (Actriu -Williams-).

Nader i Simin: una separació, d’Asghar FARHADI: 1 premi (Film Internacional). Tenia 1 nominació (Film Internacional).

The Interrupters, de Steve JAMES: 1 premi (Documental). Tenia 1 nominació (Documental).

50/50, de Jonathan LEVINE: 1 premi (Primer Guió). Tenia 3 nominacions (Pel·lícula, Primer Guió, Actriu Secundària -Huston-).

Beginners, de Mike MILLS: 1 premi (Actor Secundari -Plummer-). Tenia 4 nominacions (Pel·lícula, Direcció, Guió, Actor Secundari -Plummer-).

Pariah, de Dee REES: 1 premi (John Cassavetes Award). Tenia 2 nominacions (John Cassavetes Award, Actriu -Oduye-).

Altres premis ISA 2011.

A més del Robert Altman Award, que ha rebut Margin Call -com ja hem esmentat-, aquests són els altres premis ISA 2011:

El 15th annual Piaget Producers Award (productors/ores emergents que, treballant amb pressupostos molt limitats, han demostrat la creativitat, tenacitat i visió que cal per a produir films independents de qualitat) ha estat per a  Sophia Lin, per Buscar refugi.

El 17th annual Truer Than Fiction Award (director/a de no-ficció que no ha aconseguit el reconeixement que es mereix) ha estat per a Heather Courtney, per Where Soldiers Come From.

El 18th annual Someone to Watch Award (cineasta de talent i dotat d’una visió particular que encara no ha aconseguit el reconeixement que es mereix) ha estat per a Mark Jackson, per Without.

***

Més informació: Spirit Awards 2012.

Nominacions prèvies: “L’artista” i “Buscar refugi” encapçalen les nominacions dels Independent Spirit Awards 2011.

***

Aquests premis ja els he incorporats al Comptador de premis anuals 2011.

***

FOTO @ Alta Films Jean Dujardin, a L’artista, de Michel Hazanavicius

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!