Estrenes Catalunya Nord: del 15 al 21 de febrer de 2012

Llista de films estrenats a la cartellera de Catalunya Nord.

Estrenes a Catalunya Nord, del 15 al 21 de febrer de 2012.

LA DESINTEGRACIÓ (La désintégration), de Philippe FAUCON. Amb Rashid Debbouze, Yassine Azzouz, Ymanol Perset. Nota sinòptica: Tres nois de vint anys, francesos d’arrels àrabs, crescuts a l’àrea metropolitana de Lille, coneixen un entabanador islamista… Més informació: Fitxa Club 7 Venècia 2011 | Fitxa El Punt Avui | AlloCiné (fr) | Comme Au Cinéma (fr) | Imdb (ang). Festivals: Venècia 2011 Fora de competició.

HOME A L’AMPIT (Man On A Ledge | Al borde del abismo | Dos au mur), d’ Asger LETH. Amb Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell. Nota sinòptica: Un exoficial de policia, condemnat per un delicte de què es declara innocent i fugitiu, s’ha enfilat a l’àmpit d’una finestra i amenaça amb llançar-se a daltabaix si no s’atenen les seves exigències. Director: Asger Leth, que debuta en el camp de la ficció, havent codirigit anteriorment el documental Ghosts of Cité Soleil (2006) Més informació: Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Imdb (ang).

LA DONA DE FERRO (The Iron Lady | La dama de hierro | La Dame de fer), de Phyllida LlOYD.  Amb Meryl Streep, Alexandra Roach, Jim Broadbent, Harry Lloyd. Nota sinòptica: Retirada, vídua i amb indicis de senilitat, l’exprimera ministra britànica Margaret Thatcher evoca la seva carrera política i la relació amb el seu marit i els fills. Més informació: Fitxa Club 7.

HI HAVIA UNA VEGADA, UNA VEGADA (Il était une fois, une fois), de Christian MERRET-PALMAIR. Amb François-Xavier Demaison, Anne Marivin, Jean-Luc Couchard. Nota sinòptica: Comèdia burlesca, amb un franco-belga ciutadà del món que es fa passar per futur “rei dels belgues”, un independentista való un pèl psicòpata… Director: Christian Merret-Palmair, curtmetrtgista i realitzador televisiu (sèries i telefilms) que ha tornat al cinema una dècada després d’haver-hi debutat amb la comèdia Les portes de la glòria. Més informacióAlloCiné (fr) | UGC-Distribuïdora (fr) | Comme Au Cinéma (fr) | Imdb (ang). Festivals: Festivals.

DEU HIVERNS (Dieci inverni | Ten Winters | Dix hivers à Venise), de Valerio MIELI.  Amb Isabella Ragonese, Michele Riondino, Glen Blackhall. Nota sinòptica: L’hivern de 1999, la Camilla i en Silvestro es troben en un “vaporetto” venecià. Ella és tímida; ell, no. Tots dos s’agraden i ell la segueix pels carrers emboirats. Així comença una història de deu anys que els portarà de Venècia a Moscou, en què la Camilla i en Silvestro s’estimen, sense arribar a dir-s’ho mai. Entre dubtes i cites infructuoses, arribaran finalment a cap? Director: Valerio Mieli (Roma, Itàlia, 27.01.1978), que debuta amb aquest film. Més informació: Fitxa El Punt Avui | AlloCiné (fr) | MyMovies (it) | Imdb (ang). Festivals: Controcampo italiano – Venècia 2011 | Altres festivals. Premis: Premis.

GHOST RIDER: ESPERIT DE REVENJA (Ghost Rider: Spirit of VengeanceGhost Rider: Espíritu de venganzaGhost Rider : L’Esprit de Vengeance), de Mark NEVELDINE i Brian TAYLOR.  Amb Nicolas Cage, Ciarán Hinds, Idris Elba. Nota sinòptica: Seqüela de Ghost Rider (2007), novament amb Nicolas Cage, que ara ha d’abandonar l’amagatall on era, a l’est d’Europa, perquè ha de parar els peus al diable, que pretén agafar forma humana. DirectorsMark Neveldine (Watertown, Nova York, EUA, 11.05.1973) i Brian Taylor, parella avesada als thrillers d’acció, futuristes o no, sempre proteics. Més informació: Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Imdb (ang)

VIATGE AL CENTRE DE LA TERRA 2: L’ILLA MISTERIOSA (Journey 2: The Mysterious Island | Viaje al centro de la Tierra 2: La isla misteriosa | Voyage au centre de la Terre 2: l’île mystérieuse | Viaggio nell’isola misteriosa), de Brad PEYTON.  Amb Josh Hutcherson, Dwayne Johnson, Vanessa Hudgens, Michael Caine, Luis Guzmán. Nota sinòptica: Cinta d’aventures protagonitzada per un xicot que fa cap a una illa misteriosa, en haver-ne rebut un missatge d’auxili; però aquella illa… sobre el mata no hauria ni d’existir i quan hi arriben, el noi, son pare i tota una trepa que l’ajuden, s’hi troben criatures monstruoses, muntanyes d’or, volcans i tot de sorpreses impensables que hauran de superar si volen tornar a casa sans i estalvis. Director: Brad Peyton (Gander, Newfoundland, Canadà, 1979) entoma aquest film d’acció amb cert component familiar, després d’haver debutat amb Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore (2010), cinta també amb dosis d’acció, família i comèdia – amb la qual deixà enrere una dilatada carrera de curtmetratgista-. Estrena en català: Cartellera de cinema en català | CartellEspot | Gencat. Més informació: Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Comme Au Cinema (fr) |  Imdb (ang).

ONE FOR THE MONEY (One For The MoneyLos cazarrecompensas | Recherche bad boys désespérément), de Julie Anne ROBINSON.  Amb Katherine Heigl, Jason O’Mara, Daniel Sunjata. Nota sinòptica: Ha perdut la feina i el cotxe, però ella no s’arronsa. Demana a un seu cosí, personatge més aviat fosc, que la fitxi com a cobradora d’impagats i detectiva privada… Directora: Julie Anne Robinson, realitzadora televisiva (Anatomia de Grey, etc.) que va debutar al cinema amb L’última cançó (The Last Song, 2010). Més informació: Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Comme Au Cinema (fr) | Imdb (ang).

HE VINGUT A DIR-VOS… (Je suis venu vous dire…), de Pierre-Henry SALFATI. Amb Serge Gainsbourg. Nota sinòptica: Documental, a tall d’autobiografia inventada de Serge Gainsbourg, donant-li la paraula, a base a declaracions d’ell, inèdites o prèviament editades. Director: Pierre-Henry Salfati (20.08.1953), cineasta amb un llarg recorregut com a documentalista, sobretot, televisiu. Més informacióFitxa El Punt Avui | AlloCiné (fr) | Comme Au Cinéma (fr) | Imdb (ang).

LA VIDA D’UNA ALTRA (La Vie d’une autre | The Life of Another), de Sylvie TESTUD.  Amb Juliette Binoche, Mathieu Kassovitz, Aure Atika. Nota sinòptica: La Marie, que té 40 anys, es lleva pensant que en té 25. Ha oblidat 15 anys de la seva vida. Es lleva pensant que és al començament d’una història d’amor que, de fet, s’està acabant. Li queden quatre dies per a reconquerir l’home de la seva vida. Directora: Sylvie Testud (Lió, França, 17.01.1971), actriu i guionista, s’estrena com a directora, havent fet anteriorment només el curt Je veux descendre (1998). Més informacióFitxa El Punt Avui | AlloCiné (fr) Imdb (ang).

***

Més informació: Cartellera El Punt Avui Catalunya Nord | Cartellera Allo Ciné Catalunya Nord.

***

FOTO © ARP Sélection Juliette Binoche, a La vida d’una altra, de Sylvie Testud

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *