Estrenes: de l’1 al 14 de febrer de 2012

Llista de films estrenats a bona part de la nostra cartellera.

Estrenes destacades de l’1 al 14 de febrer de 2012.

S’HA DECLARAT LA GUERRA (La guerre est déclarée | Declaration of War | Declaración de guerra | Dichiarazione di guerra), de Valérie DONZELLI. Amb Valérie Donzelli, Jérémie Alkaïm. Inspirada en una història real, viscuda pels dos protagonistes i coguionistes, quan el seu amor juvenil topà amb la notícia dramàtica d’una malaltia greu del seu fill petit.  Informació: Fitxa Club 7 | Fitxa Club 7 Canes 2011.

CAVALL DE GUERRA (War Horse | Caballo de batalla | Cheval de guerre), de  Steven SPIELBERG. Informació en aquest blog: Llibre. Més informacióCartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Imdb (ang) | La Butaca (esp) | Comme Au Cinema (fr) | My Movies (it).  Premis: NBFRA 2011: 1 menció (Pel·lícula) | Globus d’Or 2011: 2 nominacions (Pel·lícula Dramàtica, Banda Sonora) | PGA 2011: 1 nominació (Productor) | Oscar 2011: 6 nominacions (Pel·lícula, Música Original, Fotografia, Direcció Artística, Muntatge de So, Mescles de So).

EL CAVALL DE TORÍ (A Torinói ló / The Turin Horse), de Béla TARR.  Inspirada en un episodi que marcà el final de trajectòria del filòsof Friedrich Nietzsche. De Béla Tarr (Pécs, Hongria, 21.07.1955), autor entre altres de Satantango i Les Harmonies Werkmeister. Informació: Fitxa Club 7 | Fitxa Club 7 Berlín 2011.

TRES (Drei | Three), de Tom TYKWER. Amb Sophie Rois, Sebastian Schipper, Devid Striesow. Tragicomèdia sobre l’amor, la moral i el sexe a l’Alemanya moderna, que, ambientada a Berlín, explica la història d’un triangle amorós entre una parella de quarantins i l’home de qui tots s’han enamorat. De Tom Tykwer (Wuppertal, Alemanya, 23.05.1965), autor de Corre, Lola, Corre (1998), El perfum (2006), The International (2009).  Informació: Fitxa Club 7 | Fitxa Club 7 Venècia 2010.

***

Estrenes de l’1 al 14 de febrer de 2012.

LO MEJOR DE EVA, de Mariano BARROSO.  Amb Leonor Watling, Miguel Ángel Silvestre, Helio Pedregal. La confiança d’una jutgessa en la justícia trontolla en investiga l’assassinat d’una “stripper”, amb la col·laboració del gigoló amic de la víctima. De Mariano Barroso (L’Hospitalet de Llobregat, Catalunya, 1959), director d’Extasis (1996) Més informació: Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Imdb (ang) | La Butaca (esp).

ELS MUPPET (The Muppets | Los Muppets | Les Muppets | I Muppet), de James BOBIN.  Comèdia musical amb actors i els ninots Muppet, a gran pantalla. Més informació: Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Imdb (ang) | La Butaca (esp) | Comme Au Cinema (fr) | My Movies (it). Premis: Oscar 2011: 1 nominació (Cançó Original -“Man or Muppet“-).

KATAMANDÚ, UN MIRALL EN EL CEL (Katmandú, un espejo en el cielo), d’ Iciar BOLLAÍN.  Amb Verónica Echegui, Saumyata Bhattarai i Norbu Tsering Gurung. Basada en la biografia de la catalana Vicky Sherpa, segueix l’aventura d’una mestra que, a començament dels anys noranta se’n va a Katmandú per a treballar en una escola. Estrena en català: Cartellera de cinema en català. Vídeos: Tràiler VO. Webs oficials: Katmandulapelicula (esp/ang). Més informació: Catalan Films | Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Imdb (ang). Premis: Gaudí 2011: 4 nominacions (Pel·lícula llengua no catalana, Actriu -Echegui-, Fotografia, Dir. de Producció) 1 premi (Actriu -Echegui-) | Goya 2011: 2 nominacions (Guió Adaptat, Actriu -Echegui-).

SAFE HOUSE (Safe House | El invitado | Sécurité rapprochée | Nessuno è al sicuro), de Daniel ESPINOSA.  Amb Ryan Reynolds, Denzel Washington, Robert Patrick. Un jove agent de CIA avorrit en un pis franc de Ciutat del Cap, ha de fer-se càrrec d’un traïdor fugitiu; però en perillar la vida de tots dos, el noi se n’ha de refiar. Del director suec, d’arrels hispanes, Daniel Espinosa, autor de Dinero fàcil (2010) Més informació: Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Imdb (ang) | La Butaca (esp) | Comme Au Cinema (fr) | My Movies (it).

LA GUERRA DE LES GALÀXIES. Episodi I – L’AMENAÇA FANTASMA. En 3D (Star Wars: Episode I – The phantom menace 3D | Star Wars. Episodio I en 3DStar Wars épisode 1 – La menace fantôme | Star Wars: Episodio I – La minaccia fantasma ), de George LUCAS.  Més informació: Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Imdb (ang) | La Butaca (esp) | Comme Au Cinema (fr) | My Movies (it).

MONEYBALL (Moneyball | Moneyball: Rompiendo las reglas | Le Stratège | L’arte di vincere), de Bennett MILLER. Amb Brad Pitt, Robin Wright i Jonah Hill. Basat en la història real de Billy Beane, el mànager d’un equip esportiu que va imaginar i utilitzar un programa d’anàlisis informàtiques per concebre el millor equip possible. Més informació: Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Imdb (ang) | Comme Au Cinema (fr) | My Movies (it). Festivals: Toronto 2011 · Gala | Altres Festivals. Premis: NYFCA 2011: 1 premi (Guió) i 1 premi compartit (Actor -Pitt-) | BSFCA 2011:  2 premis (Actor -Pitt-, Guió -Zaillian, Sorkin, Chervin-) | SAGA 2011: 2 nominacions (Actor -Pitt-, Actriu Secundària -Hill-) | Globus d’Or 2011: 4 nominacions (Pel·lícula Dramàtica, Guió, Actor Dramàtic -Pitt-, Actriu Secundària -Hill-) | PGA 2011: 1 nominació (Productor) | WGA 2011: 1 nominació (Guió Adaptat) | Oscar 2011: 6 nominacions (Pel·lícula, Actor -Pitt-, Actor Secundari -Hill-, Guió Adaptat, Muntatge, Mescles de So) | Altres premis.

PAPA, SÓC UNA ZOMBI (Aita zonbia naiz | Daddy I Am a Zombi | Papá soy una zombie), de Ricardo RAMON i Joan ESPINACH.  Animació a la Tim Burton, amb zombis, bruixots i altres criatures de la nit que conviuen en una màgica aventura, transformant la vida de la Dixie. Estrena en català: Cartellera de cinema en català | CartellGencat. Vídeos: Tràiler català. Webs oficials: Daddyimazombi (cat/basc/esp/ang) | Facebook (ang/esp) | Twitter. Més informació: Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui . Festivals: Xixón 2011 · Enfants Terribles.

GRADUACIÓ FANTASMA (Promoción fantasma), de Javier RUIZ CALDERA.  Amb Raúl Arévalo, Alexandra Jiménez i Andrea Duro. Un professor amb poders paranormals ajuda els fantasmes de cinc alumnes perquè aprovin l’últim curs i puguin, d’una vegada, anar-se’n i deixar de convertir aquell col·legi en una casa dels horrors. Més informació: Catalan Films | Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Imdb (ang).

ELS NOIS MACOS (Les beaux gosses | The French kissers | Il primo bacio), de Riad SATTOUF.  Amb Vincent Lacoste, Anthony Sonigo i Alice Trémolière. Festival d’hormones adolescents. Més informació: Cartellera Cat | Fitxa El Punt Avui | Imdb (ang) | La Butaca (esp) | Comme Au Cinema (fr) | My Movies (it). Festivals: Quinzena Realitzadors Canes 2009. Premis: Premis.

***

Més informació.

Les estrenes de la setmana, a Vilaweb: Denzel Washington i l’últim film de Spielberg.

***

FOTO © Golem S’ha declarat la guerra, de Valérie Donzelli

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *