Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de febrer de 2012
0 comentaris

Berlín 2012 · Competició: “Rebel”, de Kim Nguyen

Rebel (Rebelle | War Witch)

Film sobre els horrors de la guerra i el patiment que genera en la canalla i la població civil en general. Tanmateix, enfocat des de la perspectiva d’una noieta, cosa que permet combinar les imatges realistes amb d’altres d’oníriques, arrelades en llegendes africanes i combinar la desolació amb algun brot d’esperança, segons que informen els programadors de la Berlinale. Filmada al Congo i amb la majoria d’actors no-professionals, és la quarta pel·lícula de Kim Nguyen (Mont-real, 1974), després de La cit? (2009), Truffe (2008), Le Marais (2002).

Rebel (Rebelle | War Witch)

Director: Kim Nguyen. Guió: Kim Nguyen. Producció: Item 7 Inc. (Mont-real, Quebec). Coproducció: Shen Studios (Mont-real, Quebec). Durada: 1h30.

Repartiment: Rachel Mwanza (Komona), Alain Bastien (comandant rebel), Serge Kanyinda (mag), Ralph Prosper (el carnisser), Mizinga Mwinga (Gran Tigre Reial).

Sinopsi: Una guerra civil a l’Àfrica. Komona, una noieta a qui han assassinat els pares i i li han cremat el poblat, ha d’endinsar-se a la selva com a nena-soldat. Queda sota les ordres d’un comandant brutal, que no tan sols l’ensinistra en l’ús de les armes, sinó que també li ordena que se’n vagi al llit amb ell. Tot buscant algun refugi enmig de l’horror, es fixa en un nen una mica més gran que ella, de cabells blancs, a qui anomena “Mag” i se n’enamora. Junts fugen del campament i Komona fa tot el que pot per a tornar al poblat, delerosa d’enterrar els pares per evitar que hagin de vagarejar per la terra eternament perduts com a fantasmes…

Vídeos: Pendent.

***

Berlinale 2012 · Competició: REBEL (al / ang). Premis a la Berlinale 2012: Pendent.

***

Webs oficials: Pendent. Facebook oficial: Pendent. Twiter oficial: Pendent.

Més informació: Imdb (ang) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

AP: 15 Minutes PR. Vendes internacionals: Films Distribution. Distribuïdores: Catalunya, les Illes, País Valencià, la Franja i Andorra, pendent | Catalunya Nord, pendent | mercat italià, pendent.

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Berlín 2012: pendent.

***

Actualitzacions informatives posteriors a Berlín 2012: pendent.

Altres festivals: pendent. Premis: pendent.

***

FOTO Rebel, de Kim Nguyen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!